Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélás-paradicsomos tészta

Garnélás-paradicsomos tészta
Garnélás-paradicsomos tészta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem péntek 13-án vizsgázott, és gondoltam, vacsira meglepem egy laktató, ám mégis könnyű étellel :). Régóta akartam már rákos tésztát csinálni, hát vettem rákot, aminek a csomagolásán találtam a receptet. Úgy gondoltam, muszáj megosztanom Veletek, mert isteni finom :).

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon ( vagy zsíron) megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a paradicsomot, és tovább pirítjuk.
  3. Beletesszük a garnélát, megszórjuk sóval, borssal, lehetőség szerint a reszelt parmezánnal, csepegtetünk bele egy kevés citromlevet, és nagy lángon 6-8 percig főzzük.
  4. Amíg fő, kifőzzük a tésztát.
  5. Ha a tészta kész, leszűrjük, de nem öblítjük le, és hozzáöntjük a paradicsomos-garnélás "szósz"-hoz.
  6. Azonnal, melegen tálaljuk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 804
elküldve: 3
receptkönyvben: 63
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kasznáné Gabi

Mióta szakács: 2010.06.04.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

garnélás tészta paradicsomos szósszal, rákos-paradicsomos tészta parmezánnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

770
garnéla 250 g
paradicsom 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 7 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál
parmezán sajt 5 dkg
petrezselyem 1 teáskanál
farfalle 250 g
olívaolaj 2 ek