Homár

Homár

Leírás

A felsőbbrendű rákok osztályába tartozó, hideg vizekben élő tengeri rákféle, a rákok közt a legnagyobb és egyben a legfinomabb is. Testét vastag páncél borítja, potroha szelvényekből áll, kicsi fején vöröses csápok vannak, első pár lába megvastagodott, és hatalmas ollóvá alakult, amit hatékony fegyverként használ. Hossza 30-70cm, tömege elérheti a fél kg-ot is. Húsa zsírszegény, fehérjékben és ásványi sókban gazdag, de kissé nehezen emészthető. Megkülönböztetünk európai, brit, norvég, fokföldi és amerikai homárt, attól függően, hogy hol él. A homár sokféleképpen elkészíthető, bár egy közönséges konyhában ritkán előforduló alapanyag, mivel ára meglehetősen borsos.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Homár

fehérjetartalom

16.52 g

zsírtartalom

127000.697 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

80.95 g

Hány kalória

gramm

homár?

Top ásványi anyagok

Nátrium

423 mg

Foszfor

161 mg

Kalcium

84 mg

Magnézium

38 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.104 g

Kolin

70.3 mg

Niacin - B3 vitamin

1.591 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.449 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16.52 g

Zsír

telített zsírsav

0.181 g

egyszeresen telített zsírsav

0.22 g

többszörösen telített zsírsav

0.296 g

koleszterin

127 g

ásványi anyagok

Kalcium

84 mg

Vas

0.26 mg

Magnézium

38 mg

Foszfor

161 mg

Nátrium

423 mg

Cink

3.53 mg

Réz

1.349 mg

Mangán

0.056 mg

Szelén

63.6 µg

szénhidrát

víz

80.95 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.02 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.014 mg

Niacin - B3 vitamin

1.591 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.449 mg

Folát

10 µg

Kolin

70.3 mg

Retinol

1 µg

E vitamin

0.87 mg

D vitamin

1 µg

B12 vitamin

1.25 µg

A vitamin

1 µg

B6 vitamin

0.104 g

3 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.