r
Nosalty Logó

Sóskás lencseropogós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Sóskás lencseropogós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A lencseropogóshoz

A szószokhoz

Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A lencseropogóshoz

A szószokhoz

Összesen 1662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A lencseropogóshoz

A szószokhoz

Összesen 173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3624 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3413.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    2021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2036 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    657 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    731 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14497 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3178 micro
Összesen 1662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    542 micro
  • β-karotin
    1493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A lencseropogóshoz

A szószokhoz

Elkészítés

A lencseropogóshoz

  1. A sóskát az újhagymával egy csepp olívaolajon egy-két perc alatt lepároljuk, aprítjuk egy nagy tálba tesszük.
  2. Ráöntjük a párolt lencsét, és az aprítógépben összedarált sárgarépát és rozskenyeret, utóbbit ha kell, áztassuk be, és csak kinyomkodás után aprítsuk.
  3. Ráütünk egy tojást. Fűszerezzük sóval, borssal, füstölt fűszerpaprikával, friss, aprított vagy szárított bazsalikommal és rozmaringgal, egy kiskanál dijoni mustárral.
  4. Locsoljuk meg az egészet olívaolajjal és villával dolgozzuk össze.
  5. Egy nagy sütőtálcát béleljünk ki sütőpapírral, erre nyomkodjuk rá a lencsés-spenótos masszát úgy, hogy egyforma magas legyen mindenhol.
  6. Előmelegített sütőben 175 fokon süssük 15-20 percig, aztán grillező fokozaton még további 4-5 percig.
  7. A sütőből kivéve várjuk meg, ameddig picit kihűl, utána késsel vágjuk tetszőleges darabokra, szeletekre.

A szószokhoz

  1. A szószokat előre is elkészíthetjük, akár nagyobb adagban, mert máshoz is felhasználhatóak. A paradicsomszószhoz az aprított hagymát olívaolajon megpároljuk, ráöntjük a paradicsompasszátát, vagy darabolt paradicsomot, ezzel és fűszerekkel: sóval, borssal, bazsalikommal, oreganóval összeforraljuk, majd turmixoljuk, és kis tálalóedénykékbe öntjük.
  2. A sóskaszószhoz a sóskát kis vajon újhagymával, sóval és borssal lepároljuk, hozzáadjuk a mascarponét és az összevágott petrezselyemzöldet, ha összerottyant, leturmixoljuk és kis tálalóedénykékbe töltjük.
  3. A kész lencseropogóst paradicsomos és sóskás mártogatósokkal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 1164
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 13.

Ajánló

A szószokat előre is elkészíthetjük, akár nagyobb adagban, mert máshoz is felhasználhatóak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szuper nyári rágcsálnivaló, pillanatok alatt össze lehet dobni hozzá a masszát hozzá. Ha nincs éppen sóska a háznál, akkor spenóttal is nagyszerű!

Hozzávalók

A lencseropogóshoz

A szószokhoz

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek