Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos mártogató csípős háromszögekkel

Babos mártogató csípős háromszögekkel
Babos mártogató csípős háromszögekkel
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a babos alapú mártogatókat a krémességük miatt, meg amiért a fokhagymával jól elvannak. Nagyszerű párosítás ezzel a kis csípős tésztával.

hozzávalók / 4 adag

A mártogatóhoz

A háromszögekhez

ajánlat

A háromszögek tetejét sütés előtt megszórhatjuk cayenne borssal, ha csípősebbre akarjuk készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A háromszögekhez az összes hozzávalót villával összegyúrjuk, fóliába csomagolva berakjuk a hűtőbe 30 percre.
  2. A mártogatóhoz a babot leszűrjük, leöblítjük és jól lecsepegtetjük. Az összes többi hozzávalóval késes aprítóban pépesítjük. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
  3. Begyújtjuk a sütőt. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, 5 cm széles csíkokra vágjuk, ezt pedig háromszögekre. Sütőlemezre rakjuk.
  4. Berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg egy kicsit megpirul a teteje. Tortarácson hagyjuk teljesen lehűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 148
elküldve: 1
receptkönyvben: 289
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

mártogató babbal, olajbogyós-szardellás háromszögek, mártogatós

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pankusz maximusz
pankusz maximusz Tue, 2015-10-20 17:02

Kedves Witch,

Isteni finom a recepted,köszönöm...az új kedvenc mártogatós !

..már értem miért a Witch név ;)

Üdv Panka

witch
witch / witch Wed, 2015-10-21 12:14

Nagyon szivesen kedves Panka, egeszsegedre!
A nevem az teljesen veletlen, mert probaltam regisztralni massal es nem engedte a program. Ezt csak viccbol irtam be, de rogton elfogadta. Azota annyi mindenen keresztul ment a konyham, hogy tenyleg illik ra a boszorkany. :o)

L♥ve, witch

sántakutya
sántakutya Sun, 2013-01-27 19:16

Jaj!! ne haragudj, még kezdő vagyok :D
S köszönöm a segítségedet!!:D
Kellemes legyen a jövő heted?D
üdv.sántakutya:)

witch
witch / witch Sun, 2013-01-27 20:30

Dehogyis haragszom! :)) Pont azert irtam le a tobbi hozzavalot, hatha
makrancoskodik a geped. Az enyem neha nagyon onfeju, iranyitani
akar, na joval akar kikezdeni. :)
Kellemes hetet Neked is!
udv:witch

sántakutya
sántakutya Sun, 2013-01-27 11:23

én csak azt nem értem, hogy mennyi liszt kell a tésztához, mert szerintem a szardella vajjal össze keverve, nem igen marad meg :))))

witch
witch / witch Sun, 2013-01-27 15:21

12 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 7 dkg magozott olajbogyo durvara vagva, 0,5 tk cayenne bors. Ezeket kell a vajjal meg a szardellafilevel osszegyurni. A hozzavalok mellett van egy szurke sav, amire, ha rakattintasz, lehet le-fel mozgatni, hogy megnezd az osszes alapanyagot.

911
fejtett bab 45 dkg
krémsajt 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szardella 5 dkg
vaj 12 dkg
finomliszt 12 dkg
cheddar sajt 10 dkg
olajbogyó 7 dkg
cayenne bors 0.5 tk