r
Nosalty Logó

Sós tekercs Senga konyhájából

NS
Sós tekercs Senga konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

722
Kalória
22.2g
Fehérje
63.5g
Szénhidrát
41.6g
Zsír
83.7g
Víz
132.4g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 5779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    333 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13458.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    2391 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    2385 mg
  • Nátrium
    8006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    508.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    669.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1606 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1588 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 5779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A liszteket egy tálba szitáljuk, beletesszük az élesztőt, sót, cukrot, és jól elvegyítjük.
  2. A folyékony hozzávalókat, tejfölt, 1 tojást és az olajat egy mikrózható edénybe öntjük, egyneművé keverjük, és langyosra melegítjük. A 2 tál tartamát összeborítjuk, és egy rugalmas, hólyagos, levegős, sima felületű, közepesen lágy tésztát dagasztunk. (A tej mennyiségét nem írtam pontosan, de nekem kb. 1-1,5 dl langyos tejre még szükségem volt. Természetesen liszt függő, valakinek lehet kevesebbre vagy többre lesz szüksége.) Addig dagasztjuk, amíg a táltól el nem válik és olyan tiszta lesz a tál, mintha nem is dolgoztunk volna benne. A tetejét pici liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 40-50 percet kelesztjük.
  3. Addig a bacont és a virslit apróra vágjuk, aki szeretné elősütheti, összevegyítjük. A hagymát szintén megpucoljuk, és apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a vajat megolvasztjuk.
  4. Miután megkelt, 4 részre osztjuk. Az első tésztából megpróbálunk egy kb. 20x40 cm téglalapot kinyújtani (néha lisztezzük meg, hiszen a tészta olajos és nem fog leragadni), nem kell pontosan, csak kb. Most egy éles késsel (én pizzavágóval szoktam) középen kettévágjuk, így kapunk 2 db 10x40 cm-es téglalapot. Tehát minden tésztadarabunkból 2 db sáv fog kijönni, azaz 8 sáv. A tölteléket 8 részre kell osztani. Minden sávot levajazunk, rátesszük az elvegyített baconös virslit, lilahagymát, majd a hosszabbik részén feltekerjük, és hengereket vágunk belőle, kb. 9-10 db-ot. Így ebből a mennyiségből 72-80 db készülhet.
  5. Egyszerűbb módszer, ha a hengereket mártjuk a tojásba, majd a reszelt sajtba (nem pedig kenegetünk, majd szórunk), és sütőpapíros tepsibe helyezzük (a hajtás alulra kerüljön). 10 percig még hagyjuk kelni.
  6. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A vőlegényem imádja, igazi pasis kaja egy jó sör mellé! Tölthetjük mással is, pl zöldfűszeres túrókrémmel és baconnal, tarja kockákkal.

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek