r
Nosalty Logó

Burgonyás tésztába tekert sült virsli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Burgonyás tésztába tekert sült virsli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 1829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 5487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1709.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    538.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    241 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5128.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    3106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 5487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    388 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összetörjük (átnyomjuk krumplinyomón). Amikor még kissé meleg, de nem forró, hozzáadjuk a lisztet, borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük, és összegyúrjuk. Szépen leválik az edény faláról és a kezünkről.
  2. A tésztát 12 részre osztjuk - gombócokat formázunk mindegyikből, s lisztezett sütőpapírra tesszük. Közben mindegyik virslit két részre vágjuk. Ehhez inkább a műbeles virslit javaslom, a juhbelessel szemben, ebbe az utóbbi nem megfelelő (bár tudom, sokkal finomabb, csak ebbe nem megfelelő)!
  3. Minden darab gombócot kézzel ellapítunk, közepére egy fél virslit teszünk, és feltekerjük. A két végét is megnyomkodjuk, hogy ne lógjon ki belőle a virsli.
  4. Én a felébe mustárt is tettem - az ellapított tészta közepére nyomtam kevés mustárt, s úgy borítottam be a tésztával.
  5. Ezt követően, forró olajban kisütjük, óvatosan fordítjuk sütés közben, mert puha a tésztája. Lehet paradicsomszósszal, salátafélékkel fogyasztani melegen, de szobahőmérsékletre hűlve is!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10589
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Nem kell mindig kaviár...!"... az egyszerű, olcsó étek is lehet finom... ez például ezek közé tartozik... sokan fanyalognak a virslitől, mert ilyen-olyan negatív "híreket" olvasnak róla, adják "szájról-szájra" egymásnak... mi szeretjük, természetesen minőségi virslit vásárolok... de... nem mindenki teheti meg, hogy ebből az egyszerű ételből, mint a virsli is, a minőségit vegye meg... akkor készítse olyanból, amilyet meg tud fizetni, ebben semmi kifogásolható sincs... viszont, aki szereti, annak ajánlom ennek az elkészítését... kissé változatosabbá tehetjük az étkezésünket! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...