Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás tésztába tekert sült virsli

Burgonyás tésztába tekert sült virsli
Burgonyás tésztába tekert sült virsli
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Nem kell mindig kaviár...!"... az egyszerű, olcsó étek is lehet finom... ez például ezek közé tartozik... sokan fanyalognak a virslitől, mert ilyen-olyan negatív "híreket" olvasnak róla, adják "szájról-szájra" egymásnak... mi szeretjük, természetesen minőségi virslit vásárolok... de... nem mindenki teheti meg, hogy ebből az egyszerű ételből, mint a virsli is, a minőségit vegye meg... akkor készítse olyanból, amilyet meg tud fizetni, ebben semmi kifogásolható sincs... viszont, aki szereti, annak ajánlom ennek az elkészítését... kissé változatosabbá tehetjük az étkezésünket! :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összetörjük (átnyomjuk krumplinyomón). Amikor még kissé meleg, de nem forró, hozzáadjuk a lisztet, borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük, és összegyúrjuk. Szépen leválik az edény faláról és a kezünkről.
  2. A tésztát 12 részre osztjuk - gombócokat formázunk mindegyikből, s lisztezett sütőpapírra tesszük. Közben mindegyik virslit két részre vágjuk. Ehhez inkább a műbeles virslit javaslom, a juhbelessel szemben, ebbe az utóbbi nem megfelelő (bár tudom, sokkal finomabb, csak ebbe nem megfelelő)!
  3. Minden darab gombócot kézzel ellapítunk, közepére egy fél virslit teszünk, és feltekerjük. A két végét is megnyomkodjuk, hogy ne lógjon ki belőle a virsli.
  4. Én a felébe mustárt is tettem - az ellapított tészta közepére nyomtam kevés mustárt, s úgy borítottam be a tésztával.
  5. Ezt követően, forró olajban kisütjük, óvatosan fordítjuk sütés közben, mert puha a tésztája. Lehet paradicsomszósszal, salátafélékkel fogyasztani melegen, de szobahőmérsékletre hűlve is!
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 642
elküldve: 2
receptkönyvben: 107
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
157 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

virslivel töltött tészta, burgonyás tekercs virslivel töltve, krumplis tésztájú tekercs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babapiskóta
Babapiskóta Wed, 2015-08-26 09:33

Tegnap elkészítettem és nagy sikere volt a családomban. Nagyon finom a burgonyatészta,ropogósra sütve és a virsli is nagyon jó ízü lett. Köszönöm az ötletes receptet.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2015-08-27 17:58

Kedves "Babapiskóta"!
Nagyon szívesen, örülök, hogy elkészítetted, s ennyire ízlett a családodnak, hogy elégedett vagy a receptemmel, nem csalódtál benne!
Remélem, találsz még nálam kedvedre valót!
Legyenek szép napjaid!

1831
burgonya 50 dkg
finomliszt 4 evőkanál
fekete bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
sertés virsli 30 dkg
mustár 2 ek
ketchup 3 ek
napraforgó olaj 5 dl