r
Nosalty Logó

Burgonyás tésztába tekert sült virsli

Walaky
Burgonyás tésztába tekert sült virsli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1829
Kalória
18g
Fehérje
41.9g
Szénhidrát
179.4g
Zsír
179.8g
Víz
101.8g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 1829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 5487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1709.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    179.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    538.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    241 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5128.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    3106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    539.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 5487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    388 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 393 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összetörjük (átnyomjuk krumplinyomón). Amikor még kissé meleg, de nem forró, hozzáadjuk a lisztet, borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük, és összegyúrjuk. Szépen leválik az edény faláról és a kezünkről.
  2. A tésztát 12 részre osztjuk - gombócokat formázunk mindegyikből, s lisztezett sütőpapírra tesszük. Közben mindegyik virslit két részre vágjuk. Ehhez inkább a műbeles virslit javaslom, a juhbelessel szemben, ebbe az utóbbi nem megfelelő (bár tudom, sokkal finomabb, csak ebbe nem megfelelő)!
  3. Minden darab gombócot kézzel ellapítunk, közepére egy fél virslit teszünk, és feltekerjük. A két végét is megnyomkodjuk, hogy ne lógjon ki belőle a virsli.
  4. Én a felébe mustárt is tettem - az ellapított tészta közepére nyomtam kevés mustárt, s úgy borítottam be a tésztával.
  5. Ezt követően, forró olajban kisütjük, óvatosan fordítjuk sütés közben, mert puha a tésztája. Lehet paradicsomszósszal, salátafélékkel fogyasztani melegen, de szobahőmérsékletre hűlve is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p

"Nem kell mindig kaviár...!"... az egyszerű, olcsó étek is lehet finom... ez például ezek közé tartozik... sokan fanyalognak a virslitől, mert ilyen-olyan negatív "híreket" olvasnak róla, adják "szájról-szájra" egymásnak... mi szeretjük, természetesen minőségi virslit vásárolok... de... nem mindenki teheti meg, hogy ebből az egyszerű ételből, mint a virsli is, a minőségit vegye meg... akkor készítse olyanból, amilyet meg tud fizetni, ebben semmi kifogásolható sincs... viszont, aki szereti, annak ajánlom ennek az elkészítését... kissé változatosabbá tehetjük az étkezésünket! :)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek