r
Nosalty Logó

Borsos - káposztás béles

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Borsos - káposztás béles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5058 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6312.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1706 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2595 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1966.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    441 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    918 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 5058 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A káposztát nagylyukú reszelőn lereszeljük (én késes robotgépben szoktam felaprítani), besózzuk, kb fél órát állni hagyjuk, majd egy nagy lábasba tesszük, megborsozzuk (én kb 1 csapott teáskanálnyit szoktam rátenni), olajon megdinszteljük, sűrűn kevergetve, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz.
  2. Miután a káposzta megsült és hagyjuk hűlni, elkészítjük a tésztát. Egy tálba kimérjük a lisztet, beletesszük a zsírt, a tojást, sót, és apránként hozzáadagoljuk a vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk (én kb. 5-6 dl vizet szoktam hozzá önteni). Lisztezett deszkára öntjük a tésztát és egy kicsit átgyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Először az egyik részt kinyújtjuk kb 2-3 mm vastagra. A kinyújtott tésztából 10-12 cm széles csíkot vágunk, majd a közepére hosszában halmozzuk a káposztát. Először az egyik oldalát hajtjuk a káposztára, majd a másikat is. Tészta másik felével ugyanezt tesszük.
  3. 5 centis darabokra vágjuk, majd tepsire tesszük, és takarékon készre sütjük.
  4. Tejföllel megkenjük a tetejét, majd egy jénai tálba tesszük, lefedjük és picit hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12274
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Ajánló

Rengeteg tejföllel isteni!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám szokta csinálni, az egész család imádja!!  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?