r
Nosalty Logó

Becsavarodott májas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jné Erika
Becsavarodott májas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2573 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 259 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3229 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    2062 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 2573 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt a kenőmájassal és a fűszerekkel elkeverjük, egy kis mustárral megízesítjük. A sajtot lereszeljük.
  2. A leveles tésztát felengedjük, és egy nagy téglalappá nyújtjuk ki.
  3. A téglalap alsó felét megkenjük a krémmel, megszórjuk reszelt sajttal, és ráhajtjuk a tészta felső részét, hogy pont fedjék egymást.
  4. 2 cm-es csíkokra vágjuk, és egy csavarintás után sütőpapíros tepsibe rakjuk őket, közben pedig begyújtjuk a sütőt.
  5. A felvert tojással megkenjük a csavart rúdakat, és ha már forró a sütő, akkor mehet is be. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 6810
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 14.

Ajánló

Ha gyors vengéváró kell, elő a leveles tésztát, és egy kis maradék kenőmájast!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Becsavarodott májas
Jné Erika 2 recept

A pizzás csavart receptje adta az ötlete, hogy nem csak pizzakrémmel, hanem talán mással is le lehetne kenni! Nagy sikere lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...