r
Nosalty Logó

Sonkás sajtos rakott karfiol (maradék sonkából)

Szekeres Lajosné Klári
Sonkás sajtos rakott karfiol (maradék sonkából)
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rakott karfiol

Tetejére

655
Kalória
33.5g
Fehérje
48.5g
Szénhidrát
35.5g
Zsír
139g
Víz
148.8g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rakott karfiol

Tetejére

Összesen 655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rakott karfiol

Tetejére

Összesen 2620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rakott karfiol

Tetejére

Összesen 159 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6165.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    2111 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    2039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    556.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 2620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

Rakott karfiol

  1. A karfiolt rózsáira szedjük bő sós, borsos köménymagos vízben félpuhára főzzük. A megfőtt karfiolt vastagabb szeletekre vágjuk. A rizst vízben előfőzzük.
  2. A kockára vágott vöröshagymát csipet sóval olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát tovább pároljuk.
  3. A meg dinsztelt hagymára rá dobjuk a darált sonkát együtt tovább pároljuk ízesítjük borssal, ha szükséges sózzuk.
  4. Ha megpároltuk a sonkát akkor belerakjuk a rizst, a pirospaprikát, a felvert egész tojást, a sajtot összekeverjük.
  5. Egy sütőtál alját kikenjük olajjal, majd a karfiol szeletek felével kirakjuk sózzuk, borsozzuk.

Tetejére

  1. A karfiol tetejére halmozzuk a sonkás tölteléket elsimítjuk, majd befedjük a maradék karfiollal.
  2. A tejfölt kikavarjuk az egész tojással, majd beleforgatjuk a sajtot és a karfiol tetejére öntjük, elsimítjuk.
  3. 180°C fokos előmelegített sütőbe toljuk 35 percre szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk hűlni. Langyosan tálaljuk mert így könnyebben lehet kivágni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Rakott karfiol a húsvéti maradék sonkából, hogy ne kelljen kidobni, és másnapra is legyen valami változatos, finom fogás.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek