Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökös-spárgás rakottas

Tökös-spárgás rakottas
Tökös-spárgás rakottas
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap ezt a nyárias fogást készítettem el. Az általam felhasznált hozzávalókból, 100 grammban 131 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A tököt megpucoljuk, félbevágjuk, kibelezzük. A spárgát alaposan megmossuk, fás részét levágjuk. A rizst megmossuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A tv paprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, a paradicsomot megmossuk és szintén karikákra vágjuk.
  2. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük.
  3. A felcsíkozott húst forró zsiradékban pár perc alatt körben megsütjük.
  4. A tököt kb. fél centis félkarikákra vágjuk, a spárgákat is 2-3 darabra vágjuk. A spárgát csipet sóval, a cukorral és a citromlével kb. 2-3 percig főzzük, majd beletesszük 1 percre a tökkarikákat is. Ezután a vizet leszűrjük a tökről és a spárgáról. A megfőtt rizst leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel.
  5. A hús sütéséből visszamaradt zsiradékkal kikenünk egy tűzálló tálat. A töknek és a spárgának a felét beleterítjük, megszórjuk a hagyma felével, ráterítjük a rizst.
  6. 40 dkg tejfölt összekeverünk a leöblített, felaprított kaporral, csipet sóval, borssal, és a rizsre kenjük. Elosztjuk rajta az elősütött húst. Megszórjuk a maradék hagymával, elosztjuk rajta a maradék tököt, spárgát. Rátesszük a paprikát, majd a paradicsomot is.
  7. A maradék tejfölt kikeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, és a rakottas tetejére öntjük.
  8. 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
  9. Melegen vágjuk kockára vágva.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 888
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott tök spárgával, zöldséges rakottas, tejfölös rakott zöldség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

685
sertés rövidkaraj 55 dkg
spárgatök 1 közepes db
zöldspárga 1 csomag
újhagyma 5 db
rizs 20 dkg
tejföl 70 dkg
tojás 3 db
kapor 1 csokor
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kókuszzsír 5 dkg
cukor 3 g
citromlé 1 ek
tv paprika 2 közepes db
paradicsom 45 dkg