r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás töltött kifli

Németi Olga
Sonkás-gombás töltött kifli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

899
Kalória
31.8g
Fehérje
107.7g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
86.6g
Víz
109g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
9.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 899 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5389 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 234 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2084.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 899 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.8 g

Zsír

  • Összesen
    214 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12505.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    9648 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    646.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    519.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3371 micro
Összesen 5389 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle egy decinyit, elkeverjük 2 teáskanálnyi cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi cukrot, sót, zsiradékot, tojássárgát, végül a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt, és megdagasztjuk. Langyos helyen hagyjuk kelni egy órát.
  3. Míg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. Én aprítógépet szoktam használni, azzal felaprítom a hagymát, olajon megpirítom. Szintén aprítom a füstölt-főtt tarját és a gombát. Ha megpirult a hagyma, akkor hozzáadjuk a gombát, kicsit megsózzuk, hogy a levét kiadja, borsozzuk.
  4. Mikor mársül a hagymás gomba (elpárolgott a gomba által eresztett lé), akkor mehet bele az aprított tarja, ezzel is pirítjuk pár percig. Ha szükséges, sózzuk meg (a füstölt főtt tarja lehet sós), vegyük le a tűzről, keverjük bele a fűszerpaprikát, felaprított petrezsemzöldet, shagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor elkeverjük benne a tojást.
  5. A megkelt tésztát 3 felé osztjuk, kicsit átgyúrjuk. Letakarva hagyjuk pihenni a bucikat 10 percig.
  6. A bucikból 3-5 mm vastagságú köröket nyújtunk, majd 8felé vágjuk a kört.
  7. A körcikkely széles részére halmozunk a töltelékből, és feltekerjük, hogy kifli formát kapjunk.
  8. Sütőpapíros tepsire helyezzük a kifliket, langyos helyen hagyjuk kelni 10 percet (én a sütőt szoktam ilyenkor 50 fokosra beállítani, és betolni a tepsit).
  9. A sütőt előmelegítjük, addig is letakarvapihen a kifli még 10 percet. Végül lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajttal, és mehet a sütőbe kb. 10-12 percre, míg a teteje szép piros lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Vacsorára valón gondolkodtam, s mivel tél volt, épp kelt tészta szezon, az jutott eszembe, hogy meg kellene tölteni valamivel a kiflit. Melegszendvicsnek szoktam hasonló krémet készíteni nyersen, annak nyomán jött az ötlet, hogy kiflibe töltsem. Nyáron is remek eledel, főleg, ha 20 fok alá megy a higany szála. :)

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek