r
Nosalty Logó

Húsvéti diós koszorú

Salamon Csilla
Húsvéti diós koszorú
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1767
Kalória
28.7g
Fehérje
200.8g
Szénhidrát
98g
Zsír
86.3g
Víz
57.4g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
71.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7069 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    392.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    803.3 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2264 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    684 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 7069 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 421 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez adjuk az élesztőt (felfuttatás nélkül) és az összes alapanyagot jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
  2. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap átgyúrjuk, kinyújtjuk. Megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukros darált dióval. Feltekerjük, és kivajazott kuglófformába tesszük. Bevagdossuk, de nem teljesen a közepétől.
  4. Megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk színes tortadarával, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  5. Miután megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából, és tálcára tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Remélem, sokak húsvéti asztalára kerül ez a kis kalács:)

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek