Nosalty Logó

Sonkás-gombás pizza Simcsike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Simcsike
Sonkás-gombás pizza Simcsike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 911 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 7290 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 188 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3575.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    2051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 911 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    394.5 g

Zsír

  • Összesen
    281 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28604.8 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    495 mg
  • Kálcium
    5535 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    5206 mg
  • Nátrium
    16407 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    1860.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2921 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    811 micro
  • Kolin:
    970 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2103 micro
  • α-karotin
    308 micro
  • β-karotin
    9708 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    287640 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 7290 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7413 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. Kovászt készítünk a tej, cukor és az élesztő keverékéből, és összegyúrjuk a liszttel, tojással, sóval, olajjal és oreganóval. Jól kidagasztjuk, hogy elváljon a kezünktől. Nem baj, ha egy picit ragacsos marad. Az edény alját és a tészta tetejét is megszórjuk liszttel, és kb. 30 percig pihentetjük.(Ezalatt előkészítjük a szószt és feltéteket.)
  3. Mikor megkelt, két vagy három részre osztjuk, attól függően, hogy milyen vastagnak szeretnénk a tésztát. (Én két részre szoktam.) Kinyújtjuk.
  4. Tepsibe tesszük (nem kell alá zsírozni, se lisztezni, mert nem ragad le). Én egy kicsit a szélére is "feleresztem" a tésztát, hogy ott picit vastagabb legyen.
  5. Szósz:
  6. Egy tálba öntjük a paradicsompürét. Hozzáadjuk a cukrot, sót, borsot, bazsalikomot, oreganót és bazsalikomot. Jól elkeverjük.
  7. Feltét (elosztva aszerint, hogy hány részre vágtuk a tésztát):
  8. A gombát felszeleteljük és megdinszteljük.
  9. A tésztán elkenjük a szószt.
  10. Erre tesszük a sonkát, megszórjuk reszelt sajttal. Rátesszük a gombát és karikára szelt hagymát, erős paprikát és mozzarellát. Megszórjuk oreganóval.
  11. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1192
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Simcsike 10 recept

Nagyon szeretjük az oreganót, ezért még a tésztába is teszek. Én két tepsivel készítek, és tepsinkét 16 kis kockára vágom, így 32 darabka lesz belőle.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.