Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Variálható pizza

Variálható pizza
Variálható pizza
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az úgynevezett "látni kell" pizza. Nehéz megmondani, mennyi víz és mennyi liszt, mert sosem mérem, az élesztő is úgy megy, hogy amennyi marad elfekvőben. Tipikus villámkaja. A végtelenségig variálható, maradék lecsót is tettem már rá, de volt, hogy sajtom sem volt itthon. Hát mit mondjak, megesik. :)

Sütheted sima tepsiben is, ami nem kifejezetten pizzasütő, de akkor FONTOS, hogy olajozd ki, nekem ragadt már bele a tészta.

Párszor próbáld ki, és rájössz az arányokra, nincs aranyszabály, burogasd és menni fog. :)

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A feltéthez (ízlés szerint)

ajánlat

Páromnak szoktam sütni, hamar megvan, bármit megeszik, amit rárakok, és a maradék mindig jó másnap reggelire.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához egy kis tálba dobjuk a lisztet, sót, cukrot, ezt elkeverjük, majd rámorzsoljuk az élesztőt, ezt is elkeverjük.
  2. Öntünk rá egy kis vizet (ha van türelmünk, lehet langyos víz is, kb. 1,5-2 dl), és a robotgép dagasztó karjával vagy kézzel eldolgozzuk. Mikor már kb. összeállt, ráöntjük az étolajat, és addig formázzuk, míg el nem válik az edény falától.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  4. A feltétet előkészítjük, addig áll a tészta. Bármit rakhatunk rá: szalámi, kolbász, hagyma, zöldségek, stb.
  5. Egy sima lyukacsos pizzasütő lapra tesszük a kinyújtott tésztát, megkenjük ketchuppal, és megszórjuk fűszerkeverékkel
  6. Rászórjuk a feltétet, és mehet is a forró sütőbe. Ha a tészta alja barna és a sajt bugyog, lehet tálalni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 814
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

dietbitch

Mióta szakács: 2012.09.12.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza alaptészta, sajtos pizza, olajbogyós pizza füstölt sonkával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1081
finomliszt 25 dkg
1 tk
cukor 0.5 teáskanál
élesztő 1.5 dkg
napraforgó olaj 1 dl
víz 1.5 dl
ketchup 2 ek
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint
sonka 5 dkg
olajbogyó 20 db
mozzarella 10 dkg