r
Nosalty Logó

Tiroli pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Tiroli pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Paradicsomszószhoz

Feltéthez

Összesen 1816 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Paradicsomszószhoz

Feltéthez

Összesen 3633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Paradicsomszószhoz

Feltéthez

Összesen 231 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6448.6 g
  • Cink
    162 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    5053 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1816 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    174.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12897.2 g
  • Cink
    324 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    10106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 3633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    650 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Paradicsomszószhoz

Feltéthez

Elkészítés

Tésztához

  1. A pizzatésztához a langyos vízbe tegyük bele a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, gyúrjuk lágy tésztává, majd adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk addig, amíg a tészta fényes és sima felületűvé válik. (Ha van erre alkalmas dagasztógépünk, nyugodtan használhatjuk.)
  2. Ha kész (kb. 15-20 perc), formázzunk a tésztából 250 g-os gombócokat, majd konyharuhával letakarva tegyük félre pihenni kb. 30-40 percre.
  3. Addig készítsük el a paradicsomszószt: tegyük a hámozott paradicsomot egy keverőtálba a levével együtt, adjuk hozzá az olajat, fokhagymát, bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel alaposan turmixoljuk le, amíg folyékony állagúvá válik.
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett sima felületen (rétesliszt a legmegfelelőbb erre a célra) nyújtsuk ki vékonyra. Gyakorlottabbak tenyérrel, a kevésbé rutinosak használjanak sodrófát. A tészta akkor lesz megfelelő vékonyságú, ha ebből a súlyú gombócból kb. 32 cm átmérőjű "korongot" nyújtottunk.
  5. Ezek után kenjük meg a felületét a paradicsommal, szórjunk rá mozzarella, és kisebb darabokra tört gorgonzola sajtot. Süssük készre a pizzát, majd amikor a sütőből kivettük, fektessünk a tetejére hajszálvékony sonkaszeleteket.
  6. Vágjuk fel, és tálaljuk azonnal.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1155
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Ajánló

A sonkát csak a legvégén tesszük a tetejére, így a forró sajton mindössze üveges állagot fog felvenni, ami pont elegendő. Nem szabad sülnie, miután étvágyrontóan összesülne, és a nedvesség vesztés révén rendkívül sóssá válna.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiroli pizza
Kornél 167 recept

Olaszország északi régiójában kedvelt összeállítás. Remek harmónia, nálunk kevésbé vagy alig ismert. A pizza szerelmeseinek feltétlenül ki kell próbálni.

Hozzávalók

Tésztához

Paradicsomszószhoz

Feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek