Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokmagvas paleo buci

Sokmagvas paleo buci
Sokmagvas paleo buci
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paleo-életünk egyik kincse, amivel megoldjuk a "de hát nem bírom kenyérféle nélkül"-problémát.:) Finom, mellékízmentes, szuperegészséges, rostdús, igazi kis különlegesség.

hozzávalók / 5 adag

Tésztához

Szóráshoz

ajánlat

Paleolit életmódot követőknek és azoknak, akik érdeklődnek iránta.:) Meg minden egészségtudatosnak, gluténérzékenynek, cukorbetegnek, fogyózónak és kíváncsinak.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az útifűmaghéjat és a chia magot a 2 dl vízzel keverjük el, és hagyjuk állni kicsit. Ez kb. tíz perc, szépen megszívja majd magát zselésre.
  2. Addig előkészíthetjük a többi összetevőt, amit az idő letelte után szépen hozzáadagolunk a vizes zseléhez. Előbb a tojásokat, a 3 cl vizet, majd az ízesítőket, liszteket/őrleményeket és a szódabikarbónát.
  3. A masszát jól eldolgozzuk, és kis bucikat formázunk belőle. Picit fog megdagadni sülés közben.
  4. A gombócokat sütőpapíros tepsibe pakoljuk lazán egymás mellé. Mielőtt betesszük a sütőbe, megszórjuk ízlés szerint a bucik tetejét magvakkal (tökmag, napraforgómag, szezámmag...).
  5. A bucikat forró sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük. Ebből az adagból 8 kis zsömlényi bucink lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 45 669
elküldve: 30
receptkönyvben: 510
elkészítve: 21/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: köret
fogyókúra: paleolit fogyókúra

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: bagel, kifli, croissant, zsemle, burek, pita, briós, perec, édes leveles, hamburger-buci

egyéb elnevezések

magvas zsemlék, paleo magos bucik, magos paleo zsemle

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Fri, 2016-03-04 16:54

Igen, sajnos ezt a rendszer írta át automatikusan, és én is nagyon utálom, rengeteg rossz értéket csinál így. :( Emiatt mióta megváltozott a felület, már nem is teszek fel receptet. :( Sajnálom!

Nuala
Nuala Wed, 2015-05-13 20:34

Először kicsit megijedtem a tészta állagától, de végül egész jól sikerültek a bucik.
Mondjuk túl hamar kikaptam a sütőből, egyet félbevágtam, és ugyan nem volt sületlen, csak inkább kicsit vizes az útifű maghéj miatt, de visszadobtam a sütőbe még egy kicsit, és a végén nagyon jól sikerültek a kis mini zsömlék.
2-buciból csináltam kis szendvicset, és jól laktam vele.
Köszönöm a receptet! :)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Mon, 2014-09-15 13:18

Nem mandulapelyhet írtam, csak sajnos ez a kritikán aluli új rendszer rengeteg hozzávalómat önkényesen átírja másra, ami az adminoknak épp tetszik. Vagy nem tudom. :( Mindenesetre darált mandulával és mandulaliszttel is dolgozhatsz. :)

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2014-09-15 15:06

Kedves Sütőtök89!
A mandulapelyhet javítottuk mandulalisztre. Ha valamelyik hozzávaló nem stimmel, esetleg még nem szerepel az adatbázisunkban, akkor azt jelezheted nekünk az info@nosalty.hu címre írva, vagy receptfeltöltésnél a Hozzávalók ablakban az "Üzenet" résznél.
Bízunk benne, hogy mielőbb sikerül megbarátkoznod a receptfeltöltési rendszerrel!
Üdv:
Kata
NoSalty.hu

tenzília
tenzília / tenzília Thu, 2014-06-26 10:27

Szia! 3 dl vagy 3 cl vizet kell belekeverni? Mert a receptben 3 cl van, a hozzávalóknál 3 dl. :) Előre is köszi a választ!

kukucskapeti
kukucskapeti Mon, 2013-12-09 18:06

Összekevertem,mindent a recept szerint csináltam,de kissé híg lett.. Milyen hozzávalót rakjak hozzá hogy sűrűbb legyen, és az íze ugyanolyan maradjon??

Karulino
Karulino / Karulino Tue, 2013-12-03 00:43

Mindig bajban vagyok, így kérdezek! A mandulapehely az pontosan mi is? Itthon mandulából elő tudom állítani, vagy Te is boltit használsz?

214
mandulaliszt 10 dkg
kókuszliszt 3 dkg
szezámliszt 4 dkg
tojás 4 db
víz 2 dl
víz 0.3 dl
2 kávéskanál
szódabikarbóna 2 késhegynyi
bors 1 csipet
útifű maghéj 10 g
chiamag 1 ek
lenmag 1.5 ek
tökmag 1 ek
napraforgómag 1 ek
szezámmag 1 ek