Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Molnárka ahogy Évi néni készíti

Molnárka ahogy Évi néni készíti
Molnárka ahogy Évi néni készíti
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az iskolai tízóraira mindig mást készítek el a fiamnak. Ez egy kis nosztalgiázás is volt, mert az én gyerekkoromban jelent meg a molnárka, - vagy legalábbis erre emlékszem -, és akkor olyan finomnak találtam. Kíváncsi voltam, ma mit szól hozzá a gyerek.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos mézes tejen felfuttatjuk az élesztőt, majd kenyérsütőgéppen összegyúrjuk a többi anyaggal, 1 órát kelesztjük.
  2. Ha kétszeresére nőtt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, hat részre osztjuk, cipókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 30 percet újra kelesztjük.
  3. 170 oC-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 768
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: pita, burek, kifli, édes leveles, croissant, zsemle, bagel, perec, briós, hamburger-buci

egyéb elnevezések

mini cipó, buci házilag, házi készítésű péksütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

256
tej 1 dl
méz 2 ek
friss élesztő 1.5 dkg
tejföl 2 ek
szőlőmagolaj 1 ek
tojássárgája 1 db
tönkölybúza liszt 5 dkg
finomliszt 25 dkg
1 tk