Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos paleo buci

Rozsos paleo buci
Rozsos paleo buci
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nem fogyasztok gluténtartalmú liszteket, sőt gabonát sem, ezért időnként újabb keverékekkel kísérletezem, hogyan is lehetne egy igazán ízletes kenyeret sütni. Az egy kézben megfogható kis bucikat pedig nagyon szeretjük, remekül lehet őket szendvicsként is megtölteni. 
Ez a rozsos buci a legújabb alkotásom, nagy sikert aratott, tényleg olyan, mintha valódi rozsos bucit harapdálnánk! Titka talán a mogyoróliszt és a szezámmag. 
Érdemes a gluténérzékenyeknek is kipróbálni!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ez a buci fantasztikusan visszaadja a régi rozsos kenyérke ízét, süthetünk belőle egész kenyeret is (ekkor duplázzuk a mennyiséget), de paleo pizzatésztának is kiváló (egy 28 cm-es pizza lesz belőle).
A tojásmentes diétán kívül minden étrendbe beilleszthető!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb keverőtálban feltörjük a tojásokat, és villával habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, először a szárazat, majd a folyadékokat is, és alaposan elkeverjük. 10-15 percig állni hagyjuk, míg az útifűmaghéj magába szívja a nedvességet, ekkor a tészta már nem ragad.
  3. A sütőt alsó-felső állásban előmelegítjük 160 °C-ra. Sütőpapírt fektetünk a tepsire.
  4. A tésztát kissé átgyúrjuk, és nedves kézzel két hosszúkás bucit formálunk, ráfektetjük a sütőpapírra. Éles kézzel ferdén bevágjuk a tésztát, és betoljuk a sütő középső rácsára. Kb. 20 percig sütjük, akkor felvesszük a hőt 180 °C-ra, és még 10 percig sütjük. Így a kérge kissé ropogós lesz.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni, akkor hosszában felvágjuk, és szendvicsként megtöltjük. A tésztát tetszőlegesen lehet sokszorozni, így egyszerre több bucit süthetünk. Remekül fagyasztható, ebben az esetben érdemes már felvágva lefagyasztani, így csak tölteni kell, mire felolvad, már ehetjük is!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 749
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dalla

Mióta szakács: 2014.09.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: burek, perec, croissant, zsemle, pita, hamburger-buci, briós, édes leveles, kifli, bagel

egyéb elnevezések

rozsos buci, magos buci, paleo buci

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nuala
Nuala Thu, 2015-05-07 19:07

Ez a recept az egyik projektem a közeljövőben.
Beszereztem a hozzávalókat, viszont törökmogyorólisztet sajnos nem sikerült vennem, mivel tudnám helyettesíteni? Szezámliszttel, lenmagliszttel esetleg?
Előre is köszönöm a javaslatod!

485
tojás 2 db
mandula 50 g
törökmogyoró 20 g
kókuszliszt 5 g
szezámmag 20 g
útifű maghéj 1 ek
olívaolaj 30 ml
víz 100 ml
almaecet 1 teáskanál
0.5 tk