Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hévni

Hévni
Hévni
137 perc / előkészület: 90 perc főzés: 2 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet mamámtól tanultam. Sváb étel, de a neten semmit nem találtam róla. Mi leginkább bableveshez készítjük, de bármilyen más leveshez vagy akár főzelékhez is kitűnő, amihez amúgy eszünk kenyeret. Én magában is nagyon szeretem. Teljesen feldobja az ételt, az biztos. És nem utolsó sorban nagyon egyszerű megcsinálni. :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

"Töltelék"

"Máz"

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tejet langyosra melegítjük.
  2. Hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, és félretesszük, hogy felfusson, kb. 15 perc alatt.
  3. A lisztet, a tojást, a sót és az olajat addig kimérjük egy tálba.
  4. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és kb. 15 perc alatt simára és hólyagosra verjük.
  5. Félretesszük 1 órára kelni.
  6. Ha megkelt 4 részre osztjuk, és egyesével összedolgozzuk.
  7. Egyesével kinyújtjuk őket.

"Töltelék"

  1. A kinyújtott tésztát megkenjük olajjal, hogy mindenhova jusson, és megszórjuk kb. 1 evőkanál búzadarával, hogy mindenhol beterítse.
  2. Ezután feltekerjük és összehajtjuk, mintha csomót kötnénk. Kicsit megigazítjuk, és kiolajozott tepsibe tesszük.

"Máz"

  1. Egy lábosba 1 dl vizet öntünk, beleteszünk 2 evőkanál olajat és ízlés szerint sót. Forraljuk, míg a só elolvad. (Mi jó sósan szeretjük, ezért 2 teáskanállal teszünk bele. Ettől csak a teteje lesz sós.)
  2. Ha már mind a 4 cipónk a tepsiben van, akkor ráöntjük a sós lét, és mehet is a 180 C-ra előmelegített sütőbe 40-45 perce. (Alsó-felső sütéssel készítettem, középre berakva.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 340
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szlovi

Mióta szakács: 2010.08.11.
4 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: hamburger-buci, croissant, perec, zsemle, kifli, bagel, pita, édes leveles, burek, briós

egyéb elnevezések

sós mázas süti, sváb mázas süti, sós kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

933
tej 7 dl
élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
finomliszt 100 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
2 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
búzadara 4 evőkanál
víz 1 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek