Shiitake gomba stir-fry rizstésztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A stir-fry-hoz
-
75g shiitake gomba26 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5g dióolaj44 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
15g szójaszósz9 kcal
-
50g kínai kel7 kcal
-
5g szezámolaj44 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
A tálaláshoz
-
50g rizstészta182 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
3g menta2 kcal
Összesen
449
Kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A stir-fry-hoz
-
150g shiitake gomba51 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g dióolaj88 kcal
-
18g fenyőmag121 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
100g kínai kel15 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
A tálaláshoz
-
100g rizstészta364 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
6g menta4 kcal
Összesen
895
Kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A stir-fry-hoz
-
16.5g shiitake gomba6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.1g dióolaj10 kcal
-
2g fenyőmag13 kcal
-
11g zöldbab3 kcal
-
3.3g szójaszósz2 kcal
-
11g kínai kel2 kcal
-
1.1g szezámolaj10 kcal
-
30.4g újhagyma6 kcal
-
0.7g bazsalikom0 kcal
A tálaláshoz
-
11g rizstészta40 kcal
-
11g joghurt7 kcal
-
0.7g menta0 kcal
Összesen
99
Kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1645 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 980 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 291.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 229 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 849 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1416 micro
Összesen
449
Kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3290.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 1960 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 582.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 458 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 1697 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2832 micro
Összesen
895
Kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
99
Kcal
Hozzávalók
A stir-fry-hoz
-
150 g shiitake gomba
-
1 ek dióolaj
-
2 ek fenyőmag
-
3 ek szójaszósz
-
100 g kínai kel
-
1 ek szezámolaj
-
3 db újhagyma
A tálaláshoz
-
100 g rizstészta
Elkészítés
A stir-fry-hoz
- A gombák szárát kivágjuk, kalapjukat megmossuk, szárítjuk és felszeleteljük. A kínai kel megmosott és megszárított leveleit vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát fél centis darabokra karikázzuk.
- Wokba téve az apróra vágott fokhagymát és szétmorzsolt chili paprikát a dióolajon alacsony lángon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fenyőmagot és a gombát. Addig pirítjuk, míg a fenyőmag színt nem kap. Most mehet hozzá a ceruzabab és a szójaszósz fele, a lángot közepesre állítjuk.
- Végül belekeverjük a kínai kelt, hozzáöntjük a szezámolajat és a maradék szójaszószt, beledobjuk az újhagyma karikákat, rátépkedjük a bazsalikom leveleket és még egy-két percig keverjük erős tűz felett.
- Az rizstésztára forró vizet öntünk, pár perc után leszűrjük és tányérokra halmozzuk, a tetejére jön a stir-fry, és mellé az apróra vágott mentalevelekkel elkevert joghurtot kínáljuk.
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 20523
- Feltöltés dátuma: 2008. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Petra
537 recept
Első ízben használtam shiitake gombát, lenyűgözött. Peter Gordon: Vegetables, The new food heroes c. könyvében találtam hozzá ezt a klassz receptet. Némi módosítással készítettem el, a vízigesztenye például egy az egyben kimaradt az én verziómból (sajnos). Szerencsés voltam, kaptam friss gombát, ennek hiányában persze szárítottat is használhatunk.
Hozzászólások (1)
Már többször elkészítettem! nagyon finom, könny? étel és nem utolsó sorban egészséges.Úgy érzem, hogy az a kis többlet kiadás megéri,hogy elkészítettem!