Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szélesmetélt tejszínes rókagombával 2.

Szélesmetélt tejszínes rókagombával 2.
Szélesmetélt tejszínes rókagombával 2.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fontossági sorrendben:

  1. Imádom az erdei gombát.
  2. Imádom a jó minőségű tejszínt.
  3. Imádom a szélesmetéltet valamilyen tejszínes szósszal.

Vettem rókagombát, kerestem a neten egy alapreceptet, és azt egy icipicit ízlésem szerint, átvariáltam. Jóízűen meg is ettük.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fehérbor illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben lévő forró olajban a gombákat addig sütjük, amíg a víz távozik belőlük.
  2. Ezután kivesszük őket egy szűrőbe.
  3. Az edénybe a nagyon apróra vágott hagymát, fokhagymát tesszük, üvegesre pirítjuk.
  4. A húslével felöntjük, összeforraljuk.
  5. Ezt az alaplevet leszűrjük (vagy leturmixoljuk), majd a tejszínt belekeverjük, és kézimixerrel kissé felhabosítjuk.
  6. Sózzuk, borsozzuk, (egy kis chilit is tehetünk bele).
  7. Ezután visszatesszük a szószba a gombákat.
  8. Friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
  9. A tésztát főzzük ki, ügyelve a főzési időre, hogy "al dente" (ropogósra főtt) legyen.
  10. Frissen öntsük a tésztára a szószt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 012
elküldve: 6
receptkönyvben: 115
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsi

Mióta szakács: 2010.07.13.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tagliatelle con panna finferli, rókagombás tészta tejszínes szószban, tagliatelle tejszínes rókagombával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makonda
Makonda Wed, 2012-06-13 10:47

Most készítettem el a gombát és csak azt szeretném mondani: isteni lett!!! Egyszerű és nagyszerű.

DODO
DODO Sat, 2010-11-13 16:13

Már egy ideje figyel a fagyasztóban egy adag rókagomba, most végre van egy szupi recept amihez felhasználhatom! Biztosan imádni fogjuk mi is!:)

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Sat, 2010-11-13 21:11

Kedves DODO! Jó étvágyat hozzá. Szerintem ezt el sem lehet rontani, a tejszínt nem szoktam főzni, csak forrásig, utána elzárom.

800
rókagomba 40 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
zöldség alaplé 2 dl
főzőtejszín 2.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
petrezselyem 1 csokor
tagliatelle 25 dkg