r
Nosalty Logó

Gombás tészta Vera konyhájából

Vera vagyok
Gombás tészta Vera konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

544
Kalória
24.2g
Fehérje
8g
Szénhidrát
47.4g
Zsír
203.6g
Víz
190.8g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6101.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    2293 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1803 mg
  • Nátrium
    1729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    814.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1376 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 2175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. Először feltesszük forrni a vizet a tésztának.
  2. A gombákat megmossuk óvatosan, folyó víz alatt. (Én nem hámozom meg, mert így erősebb íze van a gombának.) Utána a kalap alól kilógó szárát levágjuk, ezután a gombafejeket vékonyan felszeleteljük.
  3. Eddigre kb. felforr a víz, amit megsózunk, teszünk bele 1 ek olajat, és beletesszük a tésztát főni. (Ha hamarabb megfő, mint ahogy a gomba elkészül, az nem baj, leszűrve félre kell tenni.)
  4. A felszeletelt gombát egy nagy serpenyőbe tesszük, ráöntjük az olajat, megsózzuk, megborsozzuk. Ezt összekeverjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Nem szabad alá vizet önteni! Így a gomba a sótól levet ereszt, és el is párolog ez a lé róla. Ettől lesz nagyon intenzív íze a gombának.
  5. Míg sül a gomba, addig egy tálkába kiöntjük a tejfölt, és összekeverjük a tojássárgájával. Utána ezt ráöntjük a gombára, összekeverjük, és 2 percig kevergetve összefőzzük. Ezután a kész tésztát is ráöntjük a keverékre, és újabb 1-2 perc alatt összeforrósítjuk.
  6. A tálaláskor megszórjuk a reszelt sajttal. (Én még szoktam rá ekkor még frissen őrölt borsot is tenni.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

Sok évvel ezelőtt olvastam ezt a receptet. Eredetileg olasz, de abban tejszín volt tejföl helyett, és fettuccini tésztával csinálták. Nekem ez a változat jobban bejön, de érdemes kipróbálni az eredeti hozzávalókkal is.:)

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek