r
Nosalty Logó

Sertéssült barnamártással és burgonyapürével

NS
Sertéssült barnamártással és burgonyapürével
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hús

mártás

köret

1234
Kalória
86.5g
Fehérje
72.4g
Szénhidrátok
58.2g
Zsír
674.9g
Víz
262g
Koleszterin
7.4g
Rost
9.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hús

mártás

köret

Összesen 1234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hús

mártás

köret

Összesen 4934 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hús

mártás

köret

Összesen 104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2777.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    674.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 1234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    346.1 g

Zsír

  • Összesen
    233 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11108.6 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    4220 mg
  • Nátrium
    5033 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    2699.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 4934 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

hús

  1. A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk.
  2. A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és a bőrös részét négyzetrácsosan beirdaljuk. A vöröshagymát negyedekre, a burgonyát kockára vágjuk.
  3. A száraz fűszereket összekeverjük, és alaposan bedörzsöljük vele a húst. A résekbe fokhagymát tömünk. Mellé dobjuk a hagymákat, és egy órára hűtőbe tesszük.
  4. A tepsibe zsírt teszünk, ráfektetjük a húst, mellészórjuk a hagymákat, majd aláöntjük a sört. 200 fokon, lefedés nélkül sütni kezdjük. Sütés közben gyakran locsolgatjuk. Közben odatesszük a burgonyát sós vízben.
  5. Ha puha a hús, akkor az alatta marad léből elkészítjük a barnamártást. A léhez adjuk a paradicsompürét, bort, szójaszószt, botmixerrel krémesítjük, és átszűrjük.
  6. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk ez előbbi keveréket. Addig forraljuk, amíg fele mennyiség nem lesz. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat.
  7. A burgonyapürét ízlés szerint készítsük. Együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: sörös
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Nem akartam a szokásos sertéssültet az asztalra tenni. Kedves barátnőm adta az ötletet a barnamártáshoz. Köszönet érte Neki! 

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...