Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kuszkusz cseresznyemártással és sülttel

Kuszkusz cseresznyemártással és sülttel
Kuszkusz cseresznyemártással és sülttel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ránkszakadt a hó, gyerekkel lemenni nem lehetett. Mi van itthon elven ez lett belőle. Hozzáteszem, az én kedvencem. Végre...nem a gyereké, nem a férjemé, enyém!! Imádom az édes ízt keverni a sóssal, mindezt kissé egészségesebb változatban. Persze lehet ezt cukorral is...kinek hogy tetszik.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kuszkuszt megsózzuk, forró vízzel leöntjük. Lefedjük és békén hagyjuk.
  2. A cseresznyét épphogy ellepje a víz, feltesszük főni. Mikor felforrt, beletesszük a xilitet és a fahéjat. 10 perc alatt megfő. Akkor a két evőkanál tejfölt az étkezési keményítővel elkeverjük csomómentesre, majd egy pici hideg vízzel felengedjük, a mártásunkat besűrítjük.
  3. A húst kisebb szeletekre vágjuk, besózzuk, fokhagyma granulátummal is megszórjuk, állni hagyjuk fél órát. Kevés zsiradékon, lassú tűzön fedő alatt megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 420
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Egészségesanyuci

Mióta szakács: 2012.01.05.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéssült kuszkusz, sült sertésszelet cseresznyemártással és kuszkusszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szumeijaha
szumeijaha Tue, 2015-01-13 03:44

A kuszkuszhoz olaj is kell ahhoz, hogy ne ázzon szét. tied láthatóan szét van ázva. Keverni is kell. Apránként kell ráönteni a vizet/levest/ragut. Ahonnan származom, ott a kuszkusz a tradícionális étel.

769
kuszkusz 25 dkg
1 csipet
cseresznye 50 dkg
tejföl 2 ek
xilit 2 ek
fahéj 1 tk
étkezési keményítő 1 csapott ek
sertéscomb 50 dkg
fokhagymapor 0 ízlés szerint