Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéspörkölt tarhonyával Zsófiától

Sertéspörkölt tarhonyával Zsófiától
Sertéspörkölt tarhonyával Zsófiától
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukám tanított meg erre a nálunk tradicionálisan készülendő pörköltre, és mondhatom, hogy ez az igazi pörkölt recept!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítjuk a 2 nagy fej vöröshagymát, és 1-2 fakanál zsíron üvegesre pirítjuk kevés köménymaggal és 3 levél babérlevéllel.
  2. Hozzáadunk egy negyed üveg lecsót, és addig dinszteljük tovább, míg a nagyja leve elfő, és a paradicsom, paprika marad csak.
  3. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, jól összekeverjük, kicsit pirítunk rajta, csak borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk, rátesszük a pirospaprikát, kevés paprikakrémet,felöntjük egy kevés vízzel, lefedjük kb. egy másfél órára.
  4.  Főzzük tovább, míg a hús meg nem puhul, ha szükséges, adunk hozzá kevés vizet, de most már fedő nélkül.
  5. Ha a pörkölt kész, 1 csomag tarhonyát megpirítunk egy kevés olajon, adunk hozzá egy csipet ételízesítőt, és mikor már kezd barnulni, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor puha leszűrjük, tálaljuk a pörkölt mellé.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 30 545
elküldve: 2
receptkönyvben: 152
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Almási Zsófia

Mióta szakács: 2011.02.28.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonyás pörkölt, disznópörkölt, fűszeres pörkölt tarhonyával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sophyeka
Almási Zsófia / Sophyeka Sun, 2015-10-11 16:53

Kedves Mohonc ! :)
Köszönöm az elismerő szavakat !
Örülök,hogy sikered lelted a receptemben :)
Ami a költséget illeti, Én úgy számoltam,hogy Nálunk a hentesnél 1300.-ft kilója a lapockának, a többire számoljak durván kb még egy 1000-est, így legyen mondjuk 2500.-ft, és Én akárhogy is számolom,mivel 4 főre elég az adag,nem több 625.-ft -nál :) tehát max 100.-ft -al van alul tervezve a költségvetés :)
További szép napot,üdv,Zsófi :)

mohonc
Mohonc / mohonc Sun, 2015-11-22 13:48

A félreértés abból jött, hogy én az összköltséget értettem. Máshol is az szerepel. Probléma feloldva. Éljen. A recept még mindig jó, épp fő a tűzhelyen. :)

mohonc
Mohonc / mohonc Sun, 2015-10-11 12:08

Megcsináltam, teljesen jó, ennél fogok maradni, de az 500 Ft-os költség szerintem igen alultervezett. Örülnék, ha csak ennyi lenne....

PEGS
PEGS Fri, 2013-03-01 13:59

Elsőre furcsállottam a babérlevelet,de az eredmény finom,-pikáns. Köszi hogy megosztottad :)

1094
sertéslapocka 1 kg
lecsó 60 g
vöröshagyma 2 nagy fej
hegyes erős paprika 1 közepes db
paprikakrém 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
tarhonya 500 g