r
Nosalty Logó

Borsópörkölt helena konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
helena26
Borsópörkölt helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1842 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    3199 micro
Összesen 461 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3378.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2156 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    2866 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    12796 micro
Összesen 1842 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymátapróravágjuk, és olajon pici sóval fonnyasszukmeg, rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk, fűszerezzük, majd zsírjára sütjük.
  2. Ezután hozzáadjuk az őrölt pirospapikát, a lereszelt paradicsomot, paprikát egészbenvagy félbevágva, felöntjük kevés vízzel, és félpuhára pároljuk. Ha elpárolog a víz, kevéssel pótoljuk.
  3. Amikor fépuhára főtt a hús, hozzáadjuk a zöldborsót, és készre főzzük.
  4. Legvégén kevés vízben keverjünk el 1 ek lisztet, és ezzel besűrítjük.
  5. Fogyaszthatjuk tejfölösen is. Akkor a tejfölben keverjük el a lisztet, és pici vízzel hígítsuk. Beleöntjük, egyet forr, és készen van, levesszük a tűzről.
  6. Nokedlivel vagymás készen vett tésztával fogyaszthatjuk.
  • Elkészítettem: 111 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10822
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Nagyon finom, könnyen elkészíthető étel. Olyan régen főztem, hát ma elkészítettem. A nagy melegben nem volt kedvem nokedlit főzni hozzá, így készen vett tésztával tálaltam. Uborkasalátával kitűnő volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek