Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsópörkölt helena konyhájából

Borsópörkölt helena konyhájából
Borsópörkölt helena konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyen elkészíthető étel. Olyan régen főztem, hát ma elkészítettem. A nagy melegben nem volt kedvem nokedlit főzni hozzá, így készen vett tésztával tálaltam. Uborkasalátával kitűnő volt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon pici sóval fonnyasszuk meg, rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk, fűszerezzük, majd zsírjára sütjük.
  2. Ezután hozzáadjuk az őrölt pirospapikát, a lereszelt paradicsomot, paprikát egészben vagy félbevágva, felöntjük kevés vízzel, és félpuhára pároljuk. Ha elpárolog a víz, kevéssel pótoljuk.
  3. Amikor fépuhára főtt a hús, hozzáadjuk a zöldborsót, és készre főzzük.
  4. Legvégén kevés vízben keverjünk el 1 ek lisztet, és ezzel besűrítjük.
  5. Fogyaszthatjuk tejfölösen is. Akkor a tejfölben keverjük el a lisztet, és pici vízzel hígítsuk. Beleöntjük, egyet forr, és készen van, levesszük a tűzről.
  6. Nokedlivel vagy más készen vett tésztával fogyaszthatjuk.
  • elkészítettem: 111 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 491
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós sertéspörkölt, disznópörkölt borsóval, borsópörkölt sertéshússal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-07-12 13:48

Nagyon jó ötlet, el fogom készíteni,- én nem szoktam a zöldborsópörköltet hússal készíteni, ezért csak : zöldborsópörkölt nálunk,- de így is nagyon fincsi lehet.:-)
Köszönöm! :-)
Szép napot!
Éva-Anyóca

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2012-07-14 00:48

Valóban finom így is! Én is jobban szeretem csupán borsóból, de hogy elégedettek legyenek a férfiak is,így hússal készítem.
Üdvözlettel:Helena

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-15 20:40

Kedves helena26!

jaj igen, a férfiak, nekik mindig muszáj a hús, pedig nyáron nagy melegben,(forróságba! ), annyira jól esik a zöldborsópöri mondjuk friss galuskával, vagy párolt rizzsel.:-))
De a férfiak, azok húst esznek hússal, ez igaz! Majdnem elfelejtettem, sok étel miattuk van úgy, ahogy készítjük:-))
Szép vasárnap estét, és kellemes hetet kívánok, remélem, egy elviselhetőbb nyár fog visszaérkezni hozzánk, mert most ez az idő se tökéletes.:-)
Szép hetet!
Éva-Anyóca

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Thu, 2012-07-12 18:38

Kedves Helena!
Én is így szoktam a pörköltet készíteni, hogy előbb lesütöm zsírjára a húst, nekem úgy jobban ízlik. Ma el is készítettem, nagyon finom! Máskor is készíteni fogom. Köszönöm!
Üdvözlettel: Miss Sweetly

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2012-07-14 00:44

Nagyon örülök tetszik a recept! Mi is imádjuk,főleg nokedlivel és fejes salátával kitűnő!
További jó főzést kívánok!
Üdvözlettel:Helena

461
sertéshús 70 dkg
zöldborsó 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
sertészsír 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
víz 1 dl
finomliszt 1 csapott ek