r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás halleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Savanyú káposztás halleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1044 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1991.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1345 micro
  • β-karotin
    3888 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2682 micro
Összesen 525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3983.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    2366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2691 micro
  • β-karotin
    7777 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5365 micro
Összesen 1044 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfilét megmossuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, frissen facsart citromlével meglocsoljuk, citromborssal meghintjük, és legalább 20 percig állni hagyjuk. Közben a zöldséget megpucoljuk, feldaraboljuk.
  2. A felaprított hagymát és paprikát olívaolajjal felhevítjük, gazdagítjuk vajjal, majd rátesszük a harcsafilét és fehéredésig sütjük. Majd kiszedjük a halat egy tányérra. A lábasba tesszük a sárgarépát, a petrezselyemkockákat, erre a káposztát és együtt dinszteljük
  3. Ráöntjük a rosé bort, / ha van zöldségalaplé azzal, ha nincs akkor vízzel felengedjük/, beletesszük a zsenge babot, a paradicsomot, a zöldfűszereket, a kurkumát, a szárított gombát és sózzuk. Kis lángon főzzük, ha szükséges pótoljuk a vizet. Hozzáadjuk a zöldborsót.
  4. Elkészítjük a habarást, a liszttel elkeverjük a joghurtot, majd forró levessel felengedjük ( a hőkiegyenlítés miatt), majd beleöntjük. Visszatesszük a harcsát 2-3 percig kis fokozaton pároljuk és forrón kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 466
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 16.

Ajánló

Bátran ajánlom kipróbálásra, remek tartalmas étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanyú káposztás halleves
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Tipp: vegetáriánus változatban is készíthető, ehhez a hal helyett gombát teszünk, én szegfűgomba és vargánya kombinációval készítettem. Persze akkor már nem halleves:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek