Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-paprikás halleves

Hagymás-paprikás halleves
Hagymás-paprikás halleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, gyors halleves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A legjobban a fokhagymás baguette illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagymákat és fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát félbevágjuk, majd csíkokra szeljük, és a fokhagymát a kés lapjával összenyomjuk. A paprikát félbevágjuk, és szintúgy csíkokra szeljük.
  2. Majd 2 ek olajon megpirítjuk kicsit a fokhagymát, belerakjuk a zöldségeket, és 1 percig pirítjuk. Ezután felöntjük borral, és kb. a felét elforraljuk, utána mehet bele a zöldségleves, babérlevél, és mindezt 10 percig alacsony lángon összefőzzük.
  3. Közben a kaprot apróra felvágjuk. A halat kb. 3 cm-es darabokra szeljük, és a leveshez adjuk. Levesszük a tűzről, és 5 percig ázni hagyjuk, majd sóval, borssal és a citromlével ízesítjük.
  4. Megszórjuk kaporral, és a maradék 3 ek olajat beleöntjük.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 457
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros halleves, tőkehalleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

208
tőkehalfilé 20 dkg
lila hagyma 1 közepes db
sárga kaliforniai paprika 2 db
olívaolaj 5 ek
félszáraz fehérbor 100 ml
zöldség alaplé 1 l
babérlevél 1 db
kapor 1 teáskanál
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint