Egyik kedves Kollégám lengyelországi látogatásakor minden nap megevett egy tányér Zureket, mert annyira finom volt. Eszembe jutott, hogy a mi lengyel családi látogatásaink alkalmával a sajtok után a levesek ízlettek legjobban, így el is döntöttem, hogy megcsinálom. A leves alapvetően egy savanyú leves, ezért ha nem rajongsz az ilyen jellegű ételekért, akkor inkább hozzá se kezd, mert könnyen lehet, hogy egy életre elmegy a kedved a lengyel konyhától. Mi szerencsére mindhárman imádjuk, így nem kell aggódnom, hogy elmarad az osztatlan siker.
Ha nincs otthon savanyított kovász, akkor helyettesítheted ecettel, nekünk úgy is bejött, valamint próbáltam már füstölt alaplével is, ami adott neki egy kis plusz pikantériát.
Hozzászólások (3)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Hát ez nagyon érdekes recept! Kifejezetten vadásztam a kovászos receptekre és nagyon megörültem ennek a levesnek! Ma biztosan elkészítem, de nem túl forró az alaplé az élő kovásznak? Visszajelzek majd a sikeréről és köszönöm!!! Üdv. Krisztina
Ez zseniális! Kipróbáltam és működik! Kovásszal sűríteni, teljesen lenyűgöz! Olyan betegségben szenved a kislányom, hogy a fehérjék (lásd glutén) bontatlanul kerülnek a véráramba. De a drága kovász ezt étkezés előtt lebontja. Nagyon köszönöm, hogy ezt a recepted leírtad, mert ezen túl csak így sűrítek! Örök hála!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. november 9-én kiemeltük cikkünkben: Mit főzzek ma? Kiadós és tartalmas finomságokkal készültünk
Üdvözlettel, NoSalty