r
Nosalty Logó

Sárgarépás töltelékkel töltött csirkecomb

Lizinka_
Sárgarépás töltelékkel töltött csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

896
Kalória
45.9g
Fehérje
36.8g
Szénhidrát
61.7g
Zsír
267.4g
Víz
298.3g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 896 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1789 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    267.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4088 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 896 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2810.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    1117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    534.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8177 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3429 micro
Összesen 1789 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    244 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk. A sárgarépát tisztítás után nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tejbe beáztatjuk a zsemlét.
  2. Egy serpenyőben 1 evőkanál forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Ezután hozzátesszük a reszelt sárgarépát és összesütjük. Ha kész, félretesszük és kihűtjük.
  3. A beáztatott zsemléből kinyomkodjuk a felesleges tejet és egy méretes tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojást, a hagymával összesütött répát, a petrezselyemzöldet, zsemlemorzsát, sót, borsot. Jól összedolgozzuk.
  4. A csirkecombokat enyhén besózzuk és egy kis méretű kanál segítségével a bőr alá töltjük a tölteléket.
  5. Egy méretes tepsibe, vagy hőálló üvegedénybe tesszük a maradék olajat és belehelyezzük a csirkecombokat, majd melléöntjük a vizet. Alufóliával letakarjuk és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük.
  6. Kb. 25 perc elteltével levesszük a fóliát és visszatesszük a tepsit annyi időre, amíg aranybarnára sül a húsok teteje. Ez kb. 15 perc. A maradék tölteléket, külön serpenyőben kisütjük.
  7. Tetszőleges körettel tálaljuk. A kisült tölteléket pedig mellé kínáljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek