Húsvéti töltött tyúk
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
150g tyúk177 kcal
-
206g tojás260 kcal
-
63g erdélyi szalonna409 kcal
-
28g petrezselyem10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g sertészsír17 kcal
Összesen
873
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
1200g tyúk1419 kcal
-
1650g tojás2076 kcal
-
500g erdélyi szalonna3275 kcal
-
225g petrezselyem81 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
6986
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
33.4g tyúk40 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
13.9g erdélyi szalonna91 kcal
-
6.3g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g sertészsír4 kcal
Összesen
195
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 75.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 795 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1182.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 231.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 463 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 587 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1421 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2477 micro
Összesen
873
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 343.7 g
Zsír
-
Összesen 602.3 g
-
Telített zsírsav 206 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 266 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 92 g
-
Koleszterin 6361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9463.2 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 549 mg
-
Kálcium 1216 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 434 mg
-
Foszfor 4406 mg
-
Nátrium 2775 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1849.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3556 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 310 mg
-
D vitamin: 1272 micro
-
K vitamin: 3704 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1069 micro
-
Kolin: 4696 mg
-
Retinol - A vitamin: 2609 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11372 micro
-
β-crypt 131 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19816 micro
Összesen
6986
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
30 db tojás
-
50 dkg erdélyi szalonna
-
5 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Először is szükségünk lesz egy egész tyúk lenyúzott, besózott bőrére. Ehhez egy közepes testű tyúkot (lehetőleg házi tyúkot - mivel annak erősebb a bőre) óvatosan megszabadítjuk a bőrétől, a szárnyakat a nyúzás közben levágjuk és rajta hagyjuk a bőrön, a combját belülről a bőr tövében elvágjuk úgy, hogy csak a csont csonkja maradjon, ha mindez sikerült, a bőrét a nyakánál sima cérnával bevarrjuk, az esetleges szakadásokat is bevarrjuk, és a hátulsó részét is beöltjük annyira, hogy egy kb. 5-7 centis rés maradjon rajta, ahol majd meg fogjuk tölteni. Majd végül besózzuk.
- Keményre főzünk 25 db tojást, hidegre hűtjük, megtisztítjuk, és felkockázzuk (1/16 részre), belerakunk 40 dkg apróra kockázott (5X5mm) fehér szalonnát, majd az 5 csokor petrezselyem zöldjét is felapríjuk, és beleszórjuk, beleütünk 5 nyers tojást, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és óvatosan összekeverjük.
- A tyúk bőrét megtöltjük a töltelékkel, vigyázzunk arra, hogy ne töltsük túl, kb olyan 70-75%-ig elég, ellenkező esetben sütéskor szétreped. Ha megvagyunk, próbáljuk meg kinyomni a töltelék mellől a bent ragadt levegőt, majd varrjuk be a rést a bőrön. Ha esetleg légbuborékokat látunk a bőr alatt, azt fogpiszkálóval szúrjuk meg, és engedjük ki belőle!
- Kizsírozott tepsibe rakjuk. A maradék 10 dkg szalonnát felcsíkozzuk, kakastaréjszerűen bevágjuk, és a tyúk tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, szükség esetén félidőben óvatosan megfordítjuk.
- Ha megsült, melegen ne próbáljuk meg felvágni, másnapig hűtőben tároljuk, majd hidegen szeletelve kenyérrel, kaláccsal fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 21006
- Feltöltés dátuma: 2012. április 20.
Ajánló
Természetesen nem csak húsvétkor, és nem csak tyúkbőrébe tölthetjük, hanem bármi másba, pl. sertésdagadóba, stb... nagyon ízletes töltelék, kipróbálását mindenkinek ajánlom. Akár gombával is gazdagíthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez az étel mifelénk csak húsvétkor készül, tökéletesen illik a húsvéti pászkához, sonkához, kolbászhoz, borhoz. Tippek: Sajnos sütés közben néha előfordul, hogy szétreped, de ne aggódjunk miatta, az ízét nem befolyásolja. A sütési hőfok csökkentésével csökken a szétrepedés esélye. Sütés közben előfordulhat, hogy a tyúkból kiszivárgó tojásléből rántotta sül a tepsi aljába, azt szedjük ki, és friss kenyérrel jóízűen fogyasszuk el.