Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti töltött tyúk

Húsvéti töltött tyúk
Húsvéti töltött tyúk
180 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel mifelénk csak húsvétkor készül, tökéletesen illik a húsvéti pászkához, sonkához, kolbászhoz, borhoz.

Tippek: Sajnos sütés közben néha előfordul, hogy szétreped, de ne aggódjunk miatta, az ízét nem befolyásolja. A sütési hőfok csökkentésével csökken a szétrepedés esélye. Sütés közben előfordulhat, hogy a tyúkból kiszivárgó tojásléből rántotta sül a tepsi aljába, azt szedjük ki, és friss kenyérrel jóízűen fogyasszuk el.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Természetesen nem csak húsvétkor, és nem csak tyúkbőrébe tölthetjük, hanem bármi másba, pl. sertésdagadóba, stb... nagyon ízletes töltelék, kipróbálását mindenkinek ajánlom. Akár gombával is gazdagíthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is szükségünk lesz egy egész tyúk lenyúzott, besózott bőrére. Ehhez egy közepes testű tyúkot (lehetőleg házi tyúkot - mivel annak erősebb a bőre) óvatosan megszabadítjuk a bőrétől, a szárnyakat a nyúzás közben levágjuk és rajta hagyjuk a bőrön, a combját belülről a bőr tövében elvágjuk úgy, hogy csak a csont csonkja maradjon, ha mindez sikerült, a bőrét a nyakánál sima cérnával bevarrjuk, az esetleges szakadásokat is bevarrjuk, és a hátulsó részét is beöltjük annyira, hogy egy kb. 5-7 centis rés maradjon rajta, ahol majd meg fogjuk tölteni. Majd végül besózzuk.
  2. Keményre főzünk 25 db tojást, hidegre hűtjük, megtisztítjuk, és felkockázzuk (1/16 részre), belerakunk 40 dkg apróra kockázott (5X5mm) fehér szalonnát, majd az 5 csokor petrezselyem zöldjét is felapríjuk, és beleszórjuk, beleütünk 5 nyers tojást, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és óvatosan összekeverjük.
  3. A tyúk bőrét megtöltjük a töltelékkel, vigyázzunk arra, hogy ne töltsük túl, kb olyan 70-75%-ig elég, ellenkező esetben sütéskor szétreped. Ha megvagyunk, próbáljuk meg kinyomni a töltelék mellől a bent ragadt levegőt, majd varrjuk be a rést a bőrön. Ha esetleg légbuborékokat látunk a bőr alatt, azt fogpiszkálóval szúrjuk meg, és engedjük ki belőle!
  4. Kizsírozott tepsibe rakjuk. A maradék 10 dkg szalonnát felcsíkozzuk, kakastaréjszerűen bevágjuk, és a tyúk tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, szükség esetén félidőben óvatosan megfordítjuk.
  5. Ha megsült, melegen ne próbáljuk meg felvágni, másnapig hűtőben tároljuk, majd hidegen szeletelve kenyérrel, kaláccsal fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 802
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

silvermist

Mióta szakács: 2012.02.29.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

töltött tyúkbőr, tojásos töltelékkel töltött tyúkbőr, tojással tyúkbőr

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

873
tyúk 1.2 kg
tojás 30 db
erdélyi szalonna 50 dkg
petrezselyem 5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek