Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós sült csirke GastroHobbi konyhájából

Ropogós sült csirke GastroHobbi konyhájából
Ropogós sült csirke GastroHobbi konyhájából
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a sült csirkét... szépen megterítem az asztalt, telerakom mindenféle finomsággal, köretek, savanyúságok, igazi lakoma... és amit a legjobban szeretek, a sült csirkéhez sosem használunk evőeszközt, csak esszük és esszük... és már csak arra eszmélünk, hogy el is fogyott.

Nálunk a sült csirke hagyományosan készül, semmi extra, csak só, bors... ami a titka, hogy nagyon finom ropogósra süljön a bőre...

...és akkor jöjjön a számunkra tökéletes recept...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Kívül belül sózzuk, borsozzuk, majd mintha krémeznénk, alaposan bekenjük kívülről a kacsazsírral, és ismét sózzuk, borsozzuk.
  2. A pocakjába beletesszük a citromot, a fokhagyma gerezdeket, összekötözzük a lábát, és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetjük.
  3. 190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütjük.
  4. Mindig úgy sütjük, hogy az első 30 percnél a cicije pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala és végül a háta.
  5. Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 5 025
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egészben sült csirke, sült csirke, egész csirke sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

691
csirke 1 db
fokhagyma 4 gerezd
kacsazsír 3 ek
citrom 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint