r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb túrónokedlivel

NS
Sült csirkecomb túrónokedlivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A túrónokedlihez

928
Kalória
48.7g
Fehérje
97g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
286.3g
Víz
255.9g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A túrónokedlihez

Összesen 928 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A túrónokedlihez

Összesen 3708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A túrónokedlihez

Összesen 154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333.6 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    286.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 928 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5334.3 g
  • Cink
    664 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2175 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    388 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 3708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C fokra /légkeverésen 160°C/.
  2. A csirkecombokat besózzuk, beborsozzuk, s egy tepsibe fektetjük.
  3. Aláöntünk olívaolajat.
  4. Minden csirkecombra rápréselunk egy-egy gerezd fokhagymát, s bedörzsöljük vele.
  5. Majd mindegyik csirkecombot megszórjuk a fűszerekkel, s finoman olajat csorgatunk a tetejükre is.
  6. Befedjük a tepsit alufóliával, sütőbe toljuk,majd 25-30 percig sütjük.
  7. Ezután levesszükaz alufóliát, beleszórjuk a tepsibe a hagymakarikákat szétnyomkodva kissé, s meglocsoljuk az egész tetejét olajjal, majd visszatesszük a sütőbe. Még kb. 15-20 percig sütjük, menet közben még két-háromszor meglocsolgatjuk. Amikor kész, tálaljuk.
  8. A túrónokedli elkészítése:
  9. A hozzávalókat egy tálban kikavarjuk. Kissé sűrűbb tésztát kell kapni, mint a hagyományos nokedlinél. 5-10 percig állni hagyjuk.
  10. Ezalatt egy fazékban vizet forralunk, amibe egy evőkanál sót rakunk, s mikor felforrt, kanál segítségével nagyjából evőkanálnyi méretű galuskákat szaggatunk a vízbe.
  11. Amikor feljöttek a víz színére, két-három percet várunk, majd leszűrjük.
  12. Egy tálba tesszük, s a sült zsiradékával egy kicsit meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.
  13. Ezután tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p

A nagymamám (Mrs.Smith-é) készítette ezt a túrónokedlit, rendszerint vasárnapi ebéd részeként a kacsasült mellé. Most csirkecomb mellé készítettük, így is nagyszerű ebéd kerekedett belőle! Érdekes, hogy a kisfiunk rögtön megkedvelte, mint én akkor gyerekként.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...