adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A töltött paprikához
-
1 db zsemle
-
1 dl tej
-
1 csokor petrezselyem
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
50 dkg csirkemáj
-
4 db főtt tojás
-
2 db tojás
-
16 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
2 közepes db paradicsom
771
Kalória
43g
Fehérje
73g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
822.8g
Víz
546.7g
Koleszterin
15.3g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött paprikához
-
500g zöldpaprika82 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
9g zsemle25 kcal
-
17g tej9 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
83g csirkemáj99 kcal
-
40g főtt tojás62 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g füstölt sajt55 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
48g gombakonzerv15 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
267g burgonya154 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
A tálaláshoz
-
33g paradicsom6 kcal
Összesen
771
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött paprikához
-
3000g zöldpaprika492 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
100g tej56 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
290g gombakonzerv93 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
1600g burgonya924 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A tálaláshoz
-
200g paradicsom36 kcal
Összesen
4621
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött paprikához
-
42.8g zöldpaprika7 kcal
-
2.1g zöldborsó2 kcal
-
0.8g zsemle2 kcal
-
1.4g tej1 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
7.1g csirkemáj8 kcal
-
3.4g főtt tojás5 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
1.4g füstölt sajt5 kcal
-
1.4g trappista sajt5 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
4.1g gombakonzerv1 kcal
-
4.3g tejföl8 kcal
-
22.8g burgonya13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
A tálaláshoz
-
2.9g paradicsom1 kcal
Összesen
65
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1810.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 730 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 73 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 822.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3075 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 411 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 654 micro
-
Kolin: 400 mg
-
Retinol - A vitamin: 2939 micro
-
α-karotin 134 micro
-
β-karotin 1564 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 891 micro
-
Lut-zea 2725 micro
Összesen
771
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 257.9 g
Zsír
-
Összesen 217.3 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 3280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10860.9 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 473 mg
-
Kálcium 1963 mg
-
Vas 80 mg
-
Magnézium 858 mg
-
Foszfor 4378 mg
-
Nátrium 3060 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrát
-
Összesen 438.2 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 92 mg
Víz
-
Összesen 4937 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 18453 micro
-
B6 vitamin: 15 mg
-
B12 Vitamin: 89 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 2467 mg
-
D vitamin: 309 micro
-
K vitamin: 1026 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3923 micro
-
Kolin: 2398 mg
-
Retinol - A vitamin: 17636 micro
-
α-karotin 805 micro
-
β-karotin 9387 micro
-
β-crypt 263 micro
-
Likopin 5346 micro
-
Lut-zea 16349 micro
Összesen
4621
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 76 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
65
kcal
Elkészítés
A töltött paprikához
- A májat apróra vágjuk.
- A hagymákat tisztítjuk és finomra vágjuk.
- Az olívaolajon a kétféle hagymát kevés sóval, fedő alatt megpároljuk.
- Sós vízben feltesszük főni a tojásokat, 10 perc alatt keményre főzzük.
- Sós vízben megfőzzük kb. 12 perc alatt a zöldborsót, majd leszűrjük.
- Beletesszük a hagymás olívaolajba a gombát és a finom kicsire vágott májat, őrölt borsot, majorannát és fedő alatt kis lángon készre pároljuk, kb. 25-30 perc (néha keverjük meg).
- Finomra vágjuk a petrezselyem zöldjét.
- A zöldpaprikák tetejét levágjuk, kicsumázzuk, tetejét visszahelyezzük.
- Mind a kettő sajtot egy-egy kis tányérra lereszeljük.
- A nyers tojásokat felverjük.
- Egy tálban a zsemlét beáztatjuk kevés tejben, ha felszívta, kinyomjuk, és elmorzsoljuk.
- A kinyomkodott zsemlét egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a zöldborsót, a petrezselyemzöldet, a kétféle reszelt sajtot, a főtt és áttört kemény tojást, sót, őrölt borsot, a hagymás-gombás-májat, elkeverjük, adunk hozzá tejfölt, a két felvert nyers tojást, és összekeverjük, kóstoljuk, szükség szerint tejfölt adunk hozzá, és ízesítjük, ha kell sóval, borssal vagy majorannával
- A kicsumázott paprikákba töltjük, a paprika tetejét visszahelyezzük, tepsibe téve szorosan egymás mellé, lelocsoljuk kevés olívaolajjal és sütőben, alufólia alatt, kb. 25- 30 percig pároljuk, majd levesszük az alufóliát, és egy kicsit megpirítjuk a paprikákat.
- Sós vízben héjastól megfőzzük a megmosott burgonyákat, kb. 20-25 perc alatt kész (nagyságától függ).
- A paradicsomokat felszeleteljük.
- Tálaljuk a töltött paprikát a héjában főtt burgonyával és a paradicsom szeletekkel.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
- Főzés ideje: 30 p
- Sütés ideje: 30 p
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40 x30 x 8
Rengeteg zöldpaprikánk lett, és valami nem túl laktató, de finom ételt szerettem volna készíteni, ami már nem lecsó, szerencsére azt sokat készítettem. Hirtelen gondolat volt a töltött paprika, ami első hallásra a paradicsomszószos megoldás, de mondtam a családnak, ez most valami másfajta lesz, most variálok, hogy oldjam meg, de sikerülnie kell. Ezt a tölteléket, és ezt a megoldást választottam, és nem bántam meg: illat, íz, látvány, fincsi lett:-). Persze a tölteléke, tovább variálható aszerint, kinek mi az ízlése, és mi van otthon. Rengeteg szeletelt paradicsommal, látványnak is szép volt, és finom is. A töltelék összeállítása kissé macerás volt, de megérte.