Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-zöldséges töltött paprika

Sajtos-zöldséges töltött paprika
Sajtos-zöldséges töltött paprika
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg zöldpaprikánk lett, és valami nem túl laktató, de finom ételt szerettem volna készíteni, ami már nem lecsó, szerencsére azt sokat készítettem.
Hirtelen gondolat volt a töltött paprika, ami első hallásra a paradicsomszószos megoldás, de mondtam a családnak, ez most valami másfajta lesz, most variálok, hogy oldjam meg, de sikerülnie kell. Ezt a tölteléket, és ezt a megoldást választottam, és nem bántam meg: illat, íz, látvány, fincsi lett:-).
Persze a tölteléke, tovább variálható aszerint, kinek mi az ízlése, és mi van otthon.
Rengeteg szeletelt paradicsommal, látványnak is szép volt, és finom is.
A töltelék összeállítása kissé macerás volt, de megérte.

hozzávalók / 6 adag

A töltött paprikához

A tálaláshoz

ajánlat

Finom fehér bort kínáljunk mellé.
Aki nem szereti, ásványvizet vagy házi szörpöt.
Tálalhatjuk burgonyapürével, petrezselymes burgonyával, párolt rizzsel, rizibizivel. Finom tejföllel is meglocsolhatjuk.
Nagyon finom a párolás, sütés után a paprika íze is, ne hagyjuk ki, ehető, sőt, valami fantasztikus a paprika és a tölteléke, valamint a paradicsom és burgonya együtt.
Ugyanígy finom burgonya más módon való elkészítésével, vagy rizzsel.
Én finom burgonyát kaptam, amit héjastól is meg lehet enni, sőt kifjezetten finom.
Jó étvágyat kívánok, és sikeres próbálkozást!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat apróra vágjuk.
  2. A hagymákat tisztítjuk és finomra vágjuk.
  3. Az olívaolajon a kétféle hagymát kevés sóval, fedő alatt megpároljuk.
  4. Sós vízben feltesszük főni a tojásokat, 10 perc alatt keményre főzzük.
  5. Sós vízben megfőzzük kb. 12 perc alatt a zöldborsót, majd leszűrjük.
  6. Beletesszük a hagymás olívaolajba a gombát és a finom kicsire vágott májat, őrölt borsot, majorannát és fedő alatt kis lángon készre pároljuk, kb. 25-30 perc (néha keverjük meg).
  7. Finomra vágjuk a petrezselyem zöldjét.
  8. A zöldpaprikák tetejét levágjuk, kicsumázzuk, tetejét visszahelyezzük.
  9. Mind a kettő sajtot egy-egy kis tányérra lereszeljük.
  10. A nyers tojásokat felverjük.
  11. Egy tálban a zsemlét beáztatjuk kevés tejben, ha felszívta, kinyomjuk, és elmorzsoljuk.
  12. A kinyomkodott zsemlét egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a zöldborsót, a petrezselyemzöldet, a kétféle reszelt sajtot, a főtt és áttört kemény tojást, sót, őrölt borsot, a hagymás-gombás-májat, elkeverjük, adunk hozzá tejfölt, a két felvert nyers tojást, és összekeverjük, kóstoljuk, szükség szerint tejfölt adunk hozzá, és ízesítjük, ha kell sóval, borssal vagy majorannával
  13. A kicsumázott paprikákba töltjük, a paprika tetejét visszahelyezzük, tepsibe téve szorosan egymás mellé, lelocsoljuk kevés olívaolajjal és sütőben, alufólia alatt, kb. 25- 30 percig pároljuk, majd levesszük az alufóliát, és egy kicsit megpirítjuk a paprikákat.
  14. Sós vízben héjastól megfőzzük a megmosott  burgonyákat, kb. 20-25 perc alatt kész (nagyságától függ).
  15. A paradicsomokat felszeleteljük.
  16. Tálaljuk a töltött paprikát a héjában főtt burgonyával és a paradicsom szeletekkel.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40 x30 x 8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 459
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

májas-sajtos töltött paprika, töltött paprika másképp

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

769
zöldpaprika 30 db
zöldborsó 15 dkg
zsemle 1 db
tej 1 dl
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
csirkemáj 50 dkg
főtt tojás 4 db
tojás 2 db
füstölt sajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
majoranna 4 teáskanál
gombakonzerv 29 dkg
tejföl 3 dl
burgonya 16 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
paradicsom 2 közepes db