r
Nosalty Logó

Sajtos-zöldséges töltött paprika

Éva-Anyóca
Sajtos-zöldséges töltött paprika
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött paprikához

A tálaláshoz

771
Kalória
43g
Fehérje
73g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
822.8g
Víz
546.7g
Koleszterin
15.3g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött paprikához

A tálaláshoz

Összesen 771 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött paprikához

A tálaláshoz

Összesen 4621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött paprikához

A tálaláshoz

Összesen 65 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1810.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    822.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3075 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2939 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    891 micro
  • Lut-zea
    2725 micro
Összesen 771 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    257.9 g

Zsír

  • Összesen
    217.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    3280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10860.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    473 mg
  • Kálcium
    1963 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    858 mg
  • Foszfor
    4378 mg
  • Nátrium
    3060 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    438.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

Víz

  • Összesen
    4937 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18453 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2467 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    1026 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3923 micro
  • Kolin:
    2398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17636 micro
  • α-karotin
    805 micro
  • β-karotin
    9387 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    16349 micro
Összesen 4621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    76 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

A töltött paprikához

  1. A májat apróra vágjuk.
  2. A hagymákat tisztítjuk és finomra vágjuk.
  3. Az olívaolajon a kétféle hagymát kevés sóval, fedő alatt megpároljuk.
  4. Sós vízben feltesszük főni a tojásokat, 10 perc alatt keményre főzzük.
  5. Sós vízben megfőzzük kb. 12 perc alatt a zöldborsót, majd leszűrjük.
  6. Beletesszük a hagymás olívaolajba a gombát és a finom kicsire vágott májat, őrölt borsot, majorannát és fedő alatt kis lángon készre pároljuk, kb. 25-30 perc (néha keverjük meg).
  7. Finomra vágjuk a petrezselyem zöldjét.
  8. A zöldpaprikák tetejét levágjuk, kicsumázzuk, tetejét visszahelyezzük.
  9. Mind a kettő sajtot egy-egy kis tányérra lereszeljük.
  10. A nyers tojásokat felverjük.
  11. Egy tálban a zsemlét beáztatjuk kevés tejben, ha felszívta, kinyomjuk, és elmorzsoljuk.
  12. A kinyomkodott zsemlét egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a zöldborsót, a petrezselyemzöldet, a kétféle reszelt sajtot, a főtt és áttört kemény tojást, sót, őrölt borsot, a hagymás-gombás-májat, elkeverjük, adunk hozzá tejfölt, a két felvert nyers tojást, és összekeverjük, kóstoljuk, szükség szerint tejfölt adunk hozzá, és ízesítjük, ha kell sóval, borssal vagy majorannával
  13. A kicsumázott paprikákba töltjük, a paprika tetejét visszahelyezzük, tepsibe téve szorosan egymás mellé, lelocsoljuk kevés olívaolajjal és sütőben, alufólia alatt, kb. 25- 30 percig pároljuk, majd levesszük az alufóliát, és egy kicsit megpirítjuk a paprikákat.
  14. Sós vízben héjastól megfőzzük a megmosott burgonyákat, kb. 20-25 perc alatt kész (nagyságától függ).
  15. A paradicsomokat felszeleteljük.
  16. Tálaljuk a töltött paprikát a héjában főtt burgonyával és a paradicsom szeletekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x30 x 8

Rengeteg zöldpaprikánk lett, és valami nem túl laktató, de finom ételt szerettem volna készíteni, ami már nem lecsó, szerencsére azt sokat készítettem. Hirtelen gondolat volt a töltött paprika, ami első hallásra a paradicsomszószos megoldás, de mondtam a családnak, ez most valami másfajta lesz, most variálok, hogy oldjam meg, de sikerülnie kell. Ezt a tölteléket, és ezt a megoldást választottam, és nem bántam meg: illat, íz, látvány, fincsi lett:-). Persze a tölteléke, tovább variálható aszerint, kinek mi az ízlése, és mi van otthon. Rengeteg szeletelt paradicsommal, látványnak is szép volt, és finom is. A töltelék összeállítása kissé macerás volt, de megérte.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...