r
Nosalty Logó

Sajtos-zöldséges töltött paprika

Éva-Anyóca
Sajtos-zöldséges töltött paprika
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött paprikához

A tálaláshoz

771
Kalória
43g
Fehérje
73g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
822.8g
Víz
546.7g
Koleszterin
15.3g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött paprikához

A tálaláshoz

Összesen 771 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött paprikához

A tálaláshoz

Összesen 4621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött paprikához

A tálaláshoz

Összesen 65 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1810.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    822.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3075 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2939 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    891 micro
  • Lut-zea
    2725 micro
Összesen 771 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    257.9 g

Zsír

  • Összesen
    217.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    3280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10860.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    473 mg
  • Kálcium
    1963 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    858 mg
  • Foszfor
    4378 mg
  • Nátrium
    3060 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    438.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

Víz

  • Összesen
    4937 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18453 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2467 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    1026 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3923 micro
  • Kolin:
    2398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17636 micro
  • α-karotin
    805 micro
  • β-karotin
    9387 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    16349 micro
Összesen 4621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    76 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

A töltött paprikához

  1. A májat apróra vágjuk.
  2. A hagymákat tisztítjuk és finomra vágjuk.
  3. Az olívaolajon a kétféle hagymát kevés sóval, fedő alatt megpároljuk.
  4. Sós vízben feltesszük főni a tojásokat, 10 perc alatt keményre főzzük.
  5. Sós vízben megfőzzük kb. 12 perc alatt a zöldborsót, majd leszűrjük.
  6. Beletesszük a hagymás olívaolajba a gombát és a finom kicsire vágott májat, őrölt borsot, majorannát és fedő alatt kis lángon készre pároljuk, kb. 25-30 perc (néha keverjük meg).
  7. Finomra vágjuk a petrezselyem zöldjét.
  8. A zöldpaprikák tetejét levágjuk, kicsumázzuk, tetejét visszahelyezzük.
  9. Mind a kettő sajtot egy-egy kis tányérra lereszeljük.
  10. A nyers tojásokat felverjük.
  11. Egy tálban a zsemlét beáztatjuk kevés tejben, ha felszívta, kinyomjuk, és elmorzsoljuk.
  12. A kinyomkodott zsemlét egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a zöldborsót, a petrezselyemzöldet, a kétféle reszelt sajtot, a főtt és áttört kemény tojást, sót, őrölt borsot, a hagymás-gombás-májat, elkeverjük, adunk hozzá tejfölt, a két felvert nyers tojást, és összekeverjük, kóstoljuk, szükség szerint tejfölt adunk hozzá, és ízesítjük, ha kell sóval, borssal vagy majorannával
  13. A kicsumázott paprikákba töltjük, a paprika tetejét visszahelyezzük, tepsibe téve szorosan egymás mellé, lelocsoljuk kevés olívaolajjal és sütőben, alufólia alatt, kb. 25- 30 percig pároljuk, majd levesszük az alufóliát, és egy kicsit megpirítjuk a paprikákat.
  14. Sós vízben héjastól megfőzzük a megmosott burgonyákat, kb. 20-25 perc alatt kész (nagyságától függ).
  15. A paradicsomokat felszeleteljük.
  16. Tálaljuk a töltött paprikát a héjában főtt burgonyával és a paradicsom szeletekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x30 x 8

Rengeteg zöldpaprikánk lett, és valami nem túl laktató, de finom ételt szerettem volna készíteni, ami már nem lecsó, szerencsére azt sokat készítettem. Hirtelen gondolat volt a töltött paprika, ami első hallásra a paradicsomszószos megoldás, de mondtam a családnak, ez most valami másfajta lesz, most variálok, hogy oldjam meg, de sikerülnie kell. Ezt a tölteléket, és ezt a megoldást választottam, és nem bántam meg: illat, íz, látvány, fincsi lett:-). Persze a tölteléke, tovább variálható aszerint, kinek mi az ízlése, és mi van otthon. Rengeteg szeletelt paradicsommal, látványnak is szép volt, és finom is. A töltelék összeállítása kissé macerás volt, de megérte.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek