Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos spárgakrémleves spárgavégekkel

Sajtos spárgakrémleves spárgavégekkel
Sajtos spárgakrémleves spárgavégekkel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a levesnek az az érdekessége, hogy felhasználtam hozzá a spárgavégeket és a fehér spárga héját is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főzővizet feltesszük melegedni. A krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk, beletesszük a vízbe.
  2. A spárgák végeit levágjuk, a fehéret meghámozzuk. A végeket és a héjakat a többivel együtt a főzővízbe tesszük. A spárgákat feldaraboljuk, a zöldek csúcsait félretesszük, majd előbb a fehér, később a zöld spárgát és a kapribogyót is a fazékba tesszük. Sózzuk, szórunk bele cukrot. Amikor már minden csaknem puha, beletesszük a zöld spárga csúcsokat is a tetejére. Elzárjuk a tűzhelyt, s fedő alatt hagyjuk egy darabig.
  3. Lereszeljük a sajtot.
  4. A zöld csúcsokat kivesszük, félretesszük. A levest egy botmixerrel pürésítjük, majd egy nagy lyukú szitán átpasszírozzuk.
  5. A fazekat visszatesszük a tűzhelyre, beleöntjük a tejet, szórunk rá borsot, szerecsendiót, koriandermagot, beletesszük a sajtot és a mustárt. Összekeverjük, felforraljuk.
  6. Tálalunk. Merünk egy tányérba a levesből, díszítjük a zöldspárga sípokkal és a sült baconnel, s rajzolunk egy kört a tejjel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 041
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

fűszeres spárgakrémleves, baconös spárgakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

264
fehér spárga 4 db
zöldspárga 6 db
burgonya 2 db
fehér spárga 0.3 csomag
zöldspárga 0.2 csomag
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
fehér bors 1 csipet
koriandermag 1 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
mustár 1 teáskanál
kapribogyó 1 teáskanál
tej 1 dl
víz 5 dl
sajt 5 dkg
bacon 1 dkg