r
Nosalty Logó

Sajtos spárgakrémleves spárgavégekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Sajtos spárgakrémleves spárgavégekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1503 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2368 micro
Összesen 262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    3006 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4735 micro
Összesen 521 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főzővizet feltesszük melegedni. A krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk, beletesszük a vízbe.
  2. A spárgák végeit levágjuk, a fehéret meghámozzuk. A végeket és a héjakat a többivel együtt a főzővízbe tesszük. A spárgákat feldaraboljuk, a zöldek csúcsait félretesszük, majd előbb a fehér, később a zöld spárgát és a kapribogyót is a fazékba tesszük. Sózzuk, szórunk bele cukrot. Amikor már minden csaknem puha, beletesszük a zöld spárga csúcsokat is a tetejére. Elzárjuk a tűzhelyt, s fedő alatt hagyjuk egy darabig.
  3. Lereszeljük a sajtot.
  4. A zöld csúcsokat kivesszük, félretesszük. A levest egy botmixerrel pürésítjük, majd egy nagy lyukú szitán átpasszírozzuk.
  5. A fazekat visszatesszük a tűzhelyre, beleöntjük a tejet, szórunk rá borsot, szerecsendiót, koriandermagot, beletesszük a sajtot és a mustárt. Összekeverjük, felforraljuk.
  6. Tálalunk. Merünk egy tányérba a levesből, díszítjük a zöldspárga sípokkal és a sült baconnel, s rajzolunk egy kört a tejjel.
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2540
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ennek a levesnek az az érdekessége, hogy felhasználtam hozzá a spárgavégeket és a fehér spárga héját is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

2+1 ijesztőnek tűnő, de valójában nagyon is hatékony tipp az...

Ki akarna a téli fagyokban hideg vízben csobbani? Az ilyen és ehhez hasonló helyzeteket, mint például a kinti futást, nagyon sokan kerüljük ilyenkor, pedig sokkal több haszna van, mint gondolnánk. Megfázni ugyanis nem az ilyen „őrültségektől" fogunk. Mutatunk néhány ijesztőnek tűnő, de nagyon is hatékony tippet az immunrendszer erősítésére!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...