Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgakrémleves 2.

Spárgakrémleves 2.
Spárgakrémleves 2.
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pillanatok alatt elkészül és nagyon-nagyon finom. Kár, hogy a spárga idénye csak a tavasz pár hétre korlátozódik, és nem igazán lehet átmenteni a későbbi hónapokra...


hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk 1 l vizet forrni, sózzuk és beletesszük a rizspelyhet.
    Ha rizzsel készítjük, akkor azt kb. 5 perccel tovább kell főzni, amíg teljesen szét nem fő. Ez lesz a levesünk sűrítőanyaga.
  2. A spárgát megmossuk és a szár alsó részét nagyobb, 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Ezeket a fővő leveshez adjuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Ilyenkor rakjuk bele a cukrot is, de ez elhagyható.
    A spárgacsúcsokat kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk és félretesszük. Ez lesz majd a levesbetét.
  3. A petrezselyemzöldet megmossuk, csak durvára vágjuk és a főzési idő befejezte előtt pár perccel a levesbe keverjük.
  4. A tűzről levéve a krémlevest összeturmixoljuk, majd visszatesszük főni, és belefőzzük a spárgavégeket (1-2 perc főzés elegendő).
  5. A tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel, folyamatosan kevergetve a leveshez adjuk és épphogy felforraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 72 673
elküldve: 0
receptkönyvben: 261
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-08 08:45

Kedves zederta!

Megpróbálok bespájzolni valamennyit.:-)))
Nagyon szépen köszönöm a gyors és kedves válaszodat:-)) Élek a tanácsoddal:-))
Bár itt szakad az eső, szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-05-07 19:51

Kedves zederta!
Köszönöm szépen, nagyon finom volt, a család majdhogy ki nem nyalta a fazekat:-)))
Fehér és a zöldspárgát lehet így a fagyóba tenni ahogy azt megírtad??Csodás, és meddig lehet tárolni???
Mondjuk, ha most bespájzolok belőlük, akkor novemberben főzni szeretnék ilyen csodás levest, lehet???
Várom a válaszodat:-))Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

zederta
ze(n)derta / zederta Sun, 2011-05-08 01:33

kedves Éva-Anyóca!
én raktam el spárgát a megadott instrukciók alapján. levesnek nagyon jól bevált. illetve csináltam még belőle rizottót is.
szóval nyugodtan be tudsz spájzolni ebből a tavaszi csodából ;-)
üdv,
toma

ewita
ewita Thu, 2010-05-20 13:18

sziasztok! Fehér spárgával próbálta már valaki? Vagy azzal nem jó?

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2010-05-20 14:43

kedves Ewita!
fehér spárgából is nyugodtan lehet krémlevest készíteni, én csak a könyebb kezelhetőség kedvéért szoktam zöld spárgát használni.
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

zizz
Kácsor Szilvia / zizz Thu, 2010-03-04 18:48

szia. Nagymamám úgy teszi el a spárgát, hogy megpucolja, félig megfőzi, konyharuhán megszárítja, zacskóba be, és mehet a mélyhűtőbe.

zederta
ze(n)derta / zederta Fri, 2010-03-05 00:46

kedves Zizz!
köszi az ötletet. úgyis mindjárt itt a spárgaszezon, majd kipróbálom.
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

267
zöldspárga 1 csomag
petrezselyem 0.5 csokor
rizspehely 4 ek
víz 1 l
0.5 tk
cukor 1 teáskanál
tojássárgája 1 db
zabtejszín 2.5 dl