r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
ze(n)derta
Spárgakrémleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 533 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 30 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1363 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 267 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    1526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1355.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    515 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    2726 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3955 micro
Összesen 533 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 30 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk 1 l vizet forrni, sózzuk és beletesszük a rizspelyhet.
  2. Ha rizzsel készítjük, akkor azt kb. 5 perccel tovább kell főzni, amíg teljesen szét nem fő. Ez lesz a levesünk sűrítőanyaga.
  3. A spárgát megmossuk és a szár alsó részét nagyobb, 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Ezeket a fővő leveshez adjuk és kb. 10 perc alattpuhára főzzük. Ilyenkor rakjuk bele a cukrot is, de ez elhagyható.
  4. A spárgacsúcsokat kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk és félretesszük. Ez lesz majd a levesbetét.
  5. A petrezselyemzöldet megmossuk, csak durvára vágjuk és a főzési idő befejezte előtt pár perccel a levesbe keverjük.
  6. A tűzről levéve a krémlevest összeturmixoljuk, majd visszatesszük főni, és belefőzzük a spárgavégeket (1-2 perc főzés elegendő).
  7. A tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel, folyamatosan kevergetve a leveshez adjuk és épphogy felforraljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 76533
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spárgakrémleves 2.
ze(n)derta 188 recept

Pillanatok alatt elkészül és nagyon-nagyon finom. Kár, hogy a spárga idénye csak a tavasz pár hétre korlátozódik, és nem igazán lehet átmenteni a későbbi hónapokra...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

szia. Nagymamám úgy teszi el a spárgát, hogy megpucolja, félig megf?zi, konyharuhán megszárítja, zacskóba be, és mehet a mélyh?t?be.

ze(n)derta

kedves Zizz! köszi az ötletet. úgyis mindjárt itt a spárgaszezon, majd kipróbálom. további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

sziasztok! Fehér spárgával próbálta már valaki? Vagy azzal nem jó?

ze(n)derta

kedves Ewita! fehér spárgából is nyugodtan lehet krémlevest készíteni, én csak a könyebb kezelhet?ség kedvéért szoktam zöld spárgát használni. további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Éva-Anyóca

Kedves zederta! Köszönöm szépen, nagyon finom volt, a család majdhogy ki nem nyalta a fazekat:-))) Fehér és a zöldspárgát lehet így a fagyóba tenni ahogy azt megírtad??Csodás, és meddig lehet tárolni??? Mondjuk, ha most bespájzolok bel?lük, akkor novemberben f?zni szeretnék ilyen csodás levest, lehet??? Várom a válaszodat:-))Szép hétvégét! Éva-Anyóca

ze(n)derta

kedves Éva-Anyóca! én raktam el spárgát a megadott instrukciók alapján. levesnek nagyon jól bevált. illetve csináltam még bel?le rizottót is. szóval nyugodtan be tudsz spájzolni ebb?l a tavaszi csodából ;-) üdv, toma

Éva-Anyóca

Kedves zederta! Megpróbálok bespájzolni valamennyit.:-))) Nagyon szépen köszönöm a gyors és kedves válaszodat:-)) Élek a tanácsoddal:-)) Bár itt szakad az es?, szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek