Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgakrémleves 4.

Spárgakrémleves 4.
Spárgakrémleves 4.
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levest elkészíteni gyerekjáték volt, na de a fotó.... Múlt hét végén, a szörnyűséges vihar kellős közepén készült az étel, a vasárnapi ebéd részeként. De ha már elkészült, és ilyen isteni lett, akkor be kéne küldeni a nosalty-ra, ehhez viszont le kell fotózni. Ajaj. A fejemben lévő kompozíció szerves részét képező  metélőhagyma, konkrétan annak virága egyelőre a kertet díszíti, ahol pedig ítéletidő uralkodik. Küldjem ki a páromat?  Lehetetlen, Forma 1-et néz. Nincs apelláta. Gumicsizma, sárga kapucnis esőkabát, kesztyű, olló....Legalább ne fújna ez az orkánszerű szél! Azért csak megküzdök az elemekkel és....győzeleeem! Mindösszesen kettőt veszítek el a leszüretelt öt virágból :)
Ritkán eszem rögtön elkészültük után a kajákból, annyira eltelek a gyakori kóstolgatástól. Most viszont a közel fagyhaláltól mentett meg a forró, illatos leveske, ajánlom nektek is, szeretettel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott snidlinggel.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A nagyon fás részeket dobjuk ki.
  2. 16 darab spárgacsúcsot félreteszünk.
  3. A vajat egy fazékban felolvasztjuk.
  4. A hagymát és a snidlinget apróra vágjuk és a vajon üvegesre pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a spárgát és további 5 percig pirítjuk (nem kell karamellizálni).
  6. Felöntjük az alaplével, megszórjuk a szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk és lefedve, kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
  7. Amíg a spárga fő, a spárgacsúcsokat egy kevés vízben roppanósra főzzük (kb. 2 perc) és félretesszük.
  8. Amikor a spárga az alaplében teljesen megpuhult, botmixerrel simára turmixoljuk, majd szűrőn átpaszírozzuk és visszaöntjük a fazékba.
  9. A tejfölt egy evőkanál liszttel, a reszelt citromhéjjal és pár kanál levessel simára keverjük, majd a leveshez adjuk és összeforraljuk.
  10. Tálaláskor a spárgafejeket a csészékbe adagoljuk, és rámerjük a levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 56 353
elküldve: 16
receptkönyvben: 372
elkészítve: 39/50
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

modosa
modosa / modosa Wed, 2011-06-01 21:29

Kékszarvas, minden tiszteletem a tiéd, hogy ilyen fegyelmezett vagy (bár magamról is elmondhatnám ezt)!
Nagyon örülök, hogy ízlett a leves :)
üdv, Anikó

modosa
modosa / modosa Wed, 2011-06-01 21:27

Nóricicc, ne haragudj, hogy csak most válaszolok, sokáig külföldön voltam, a laptopom nélkül :)
Nagyon örülök, hogy ízlett nektek, és egyáltalán nem baj, ha ízlésed/kamrád szerint változtatsz a recepten, sőt, így lesz igazán a tiéd :))
puszi,
Anikó

Nóricicc
Rosemary / Nóricicc Tue, 2011-06-07 08:10

:)
Remélem jól telt a külföldi utad:)
Kíváncsian várom a további receptjeidet, azóta már még egyszer került az asztalra spárgakrémleves, hasonló sikerrel..:D
Puszi,
Nóri

Kékszarvas
Kékszarvas / Kékszarvas Wed, 2011-06-01 19:19

Nagyon finom tavaszi leves, a cukrot ,lisztet kihagytam a vonalak kedvéért és így is mesés . Köszönöm, Kékszarvas

LViki
LViki Mon, 2011-05-09 16:09

Szia! Megcsináltam, nagyon fincsi lett, még a család is bekebelezte, pedig a férjem kétkedve fogadta és a lányomat is győzködni kellett hogy megkóstolja, de miután belekósoltak addig ették amíg volt a tálban :-)) Köszönet a receptért, végre egy új színfolt a levesink palettáján:)

modosa
modosa / modosa Mon, 2011-05-02 09:59

Nóricicc, köszönöm neked is :) Majd írd meg, hogy ízlett! üdv, Anikó

Nóricicc
Rosemary / Nóricicc Mon, 2011-05-09 22:47

Szia Anikó(:
Tegnap megcsináltam a levest, igaz, zöldspárgából, illetve újhagymát használtam snidling helyett (ugyanis elfogyott a snidlingem...:D ), de bátran állíthatom, hogy isteni lett!Különösen az utólag belerakott spárgacsúcsok arattak nagy sikert:)
Egy szónak is száz a vége, köszönöm a receptet, illetve a levest is!
Puszi,
Nóri

Nóricicc
Rosemary / Nóricicc Mon, 2011-05-02 09:43

Azt hiszem tényleg megérte harcolnod az elemekkel...a fotó magáért beszél,gratulálok(:
Azt hiszem, megvan a mai ebéd...:D

gric68
gric68 Sat, 2011-04-30 15:26

ezt csináltuk ma ebédre és egyszerűen tökéletes lett, azóta sem tudtam eltelni vele. 10/10

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-05-27 16:10

Kedves Anikó!Ez a kompozíció nagyon tetszik nekem.Megérte megküzdeni a viharral is,és biztosan nagyon finom.Legközelebb kipróbálom.Üdv:Bogi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-05-25 17:24

Ne hozz zavarba kedves Anikó!:D Hogyne olvasnám a receptjeidet! Szívesen kalandozgatok, gyűjtöm az ötleteket. Kedvenceim a storyk, plána, ha valaki nem szégyelli leírni személyes emlékeit, élményeit, általában azok lesznek a legjobbak. Ez a Forma-I is ismerős szitu...:D Olyankor a fiúknál megáll az élet itthon is. A snidling virágot mi is szeretjük, anyósom a körözöttbe is szokta rakni, amikor virágzik. De szép is és finom is! Tetszik ez a snidling-spárga párosítás. Köszönjük a receptet! Szeretettel: Mrs Smith

modosa
modosa / modosa Tue, 2010-05-25 14:46

Mrs Smith, te olvasod az én receptemet?? Micsoda megtiszteltetés :)
Elfogultság nélkül ..khhmm... mondhatom, isteni lett :)
üdv
Anikó

289
fehér spárga 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
snidling 1 csokor
vaj 5 dkg
csirke alaplé 1.5 l
tejföl 175 g
finomliszt 1 evőkanál
citromhéj 0.5 kk
szerecsendió 0.5 kk
cukor 1 csapott ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint