Nosalty Logó

Spárgakrémleves 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
modosa
Spárgakrémleves 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 292 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1165 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 38 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1599.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1992 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1392 micro
Összesen 292 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6397 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    4886 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    681 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    7969 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5568 micro
Összesen 1165 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A nagyon fás részeket dobjuk ki.
  2. 16 darab spárgacsúcsot félreteszünk.
  3. A vajat egy fazékban felolvasztjuk.
  4. A hagymát és a snidlinget apróra vágjuk és a vajon üvegesre pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a spárgát és további 5 percig pirítjuk (nem kell karamellizálni).
  6. Felöntjük az alaplével, megszórjuk a szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk és lefedve, kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
  7. Amíg a spárga fő, a spárgacsúcsokat egy kevés vízben roppanósra főzzük (kb. 2 perc) és félretesszük.
  8. Amikor a spárga az alaplében teljesen megpuhult, botmixerrel simára turmixoljuk, majd szűrőn átpaszírozzuk és visszaöntjük a fazékba.
  9. A tejfölt egy evőkanál liszttel, a reszelt citromhéjjal és pár kanál levessel simára keverjük, majd a leveshez adjuk és összeforraljuk.
  10. Tálaláskor a spárgafejeket a csészékbe adagoljuk, és rámerjük a levest.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 60110
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 25.

Ajánló

Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott snidlinggel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A levest elkészíteni gyerekjáték volt, na de a fotó.... Múlt hét végén, a szörnyűséges vihar kellős közepén készült az étel, a vasárnapi ebéd részeként. De ha már elkészült, és ilyen isteni lett, akkor be kéne küldeni a nosalty-ra, ehhez viszont le kell fotózni. Ajaj. A fejemben lévő kompozíció szerves részét képező  metélőhagyma, konkrétan annak virága egyelőre a kertet díszíti, ahol pedig ítéletidő uralkodik. Küldjem ki a páromat?  Lehetetlen, Forma 1-et néz. Nincs apelláta. Gumicsizma, sárga kapucnis esőkabát, kesztyű, olló....Legalább ne fújna ez az orkánszerű szél! Azért csak megküzdök az elemekkel és....győzeleeem! Mindösszesen kettőt veszítek el a leszüretelt öt virágból :) Ritkán eszem rögtön elkészültük után a kajákból, annyira eltelek a gyakori kóstolgatástól. Most viszont a közel fagyhaláltól mentett meg a forró, illatos leveske, ajánlom nektek is, szeretettel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

:D azért megérte a küzdelem! Guszta lett a kép. Biztos finom a leves is! Üdv: Mrs Smith

modosa

Mrs Smith, te olvasod az én receptemet?? Micsoda megtiszteltetés :) Elfogultság nélkül ..khhmm... mondhatom, isteni lett :) üdv Anikó

Törölt felhasználó

Ne hozz zavarba kedves Anikó!:D Hogyne olvasnám a receptjeidet! Szívesen kalandozgatok, gy?jtöm az ötleteket. Kedvenceim a storyk, plána, ha valaki nem szégyelli leírni személyes emlékeit, élményeit, általában azok lesznek a legjobbak. Ez a Forma-I is ismer?s szitu...:D Olyankor a fiúknál megáll az élet itthon is. A snidling virágot mi is szeretjük, anyósom a körözöttbe is szokta rakni, amikor virágzik. De szép is és finom is! Tetszik ez a snidling-spárga párosítás. Köszönjük a receptet! Szeretettel: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves Anikó!Ez a kompozíció nagyon tetszik nekem.Megérte megküzdeni a viharral is,és biztosan nagyon finom.Legközelebb kipróbálom.Üdv:Bogi

modosa

Bogi, köszönöm, remélem ízleni is fog, majd írd meg! üdv: Anikó

gric68

ezt csináltuk ma ebédre és egyszer?en tökéletes lett, azóta sem tudtam eltelni vele. 10/10

modosa

Köszönöm, nagyon örülök, hogy ízlett nektek :)

Rosemary

Azt hiszem tényleg megérte harcolnod az elemekkel...a fotó magáért beszél,gratulálok(: Azt hiszem, megvan a mai ebéd...:D

modosa

Nóricicc, köszönöm neked is :) Majd írd meg, hogy ízlett! üdv, Anikó

Rosemary

Szia Anikó(: Tegnap megcsináltam a levest, igaz, zöldspárgából, illetve újhagymát használtam snidling helyett (ugyanis elfogyott a snidlingem...:D ), de bátran állíthatom, hogy isteni lett!Különösen az utólag belerakott spárgacsúcsok arattak nagy sikert:) Egy szónak is száz a vége, köszönöm a receptet, illetve a levest is! Puszi, Nóri

LViki

Szia! Megcsináltam, nagyon fincsi lett, még a család is bekebelezte, pedig a férjem kétkedve fogadta és a lányomat is gy?zködni kellett hogy megkóstolja, de miután belekósoltak addig ették amíg volt a tálban :-)) Köszönet a receptért, végre egy új színfolt a levesink palettáján:)

Kékszarvas

Nagyon finom tavaszi leves, a cukrot ,lisztet kihagytam a vonalak kedvéért és így is mesés . Köszönöm, Kékszarvas

modosa

Nóricicc, ne haragudj, hogy csak most válaszolok, sokáig külföldön voltam, a laptopom nélkül :) Nagyon örülök, hogy ízlett nektek, és egyáltalán nem baj, ha ízlésed/kamrád szerint változtatsz a recepten, s?t, így lesz igazán a tiéd :)) puszi, Anikó

Rosemary

:) Remélem jól telt a külföldi utad:) Kíváncsian várom a további receptjeidet, azóta már még egyszer került az asztalra spárgakrémleves, hasonló sikerrel..:D Puszi, Nóri

modosa

Kékszarvas, minden tiszteletem a tiéd, hogy ilyen fegyelmezett vagy (bár magamról is elmondhatnám ezt)! Nagyon örülök, hogy ízlett a leves :) üdv, Anikó

Törölt felhasználó

Nagy siker volt! Köszönöm! :)

enyediandrea

Kedves Modosa, mikor tegyem bele a cukrot? Elore is koszi a valaszt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek