Nosalty Logó

Spárgakrémleves Baklavaria konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spárgakrémleves Baklavaria konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 253 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 508 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 29 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1837.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 253 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3675.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    2686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    620.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2491 micro
Összesen 508 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 29 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk, majd hámozzuk meg a spárgákat és kb. 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk fel őket. Néhány spárgavéget (a hegyes végéből) tegyünk félre későbbre.
  2. Egy nagy edényben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Finoman pároljuk meg a hagymát, amíg szép üveges nem lesz. Adjuk hozzá a spárgát, szórjuk meg liszttel és pároljuk így néhány percig, majd öntsük rá a zöldséglevet. Kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára a spárgát.
  3. Vegyük le a tűzről, kézi botmixerrel (vagy turmixgépben) pürésítsük a levest, majd szűrjük át egy szűrőn, hogy a rostok ne kerüljenek a levesbe. A leszűrt levest öntsük vissza a lábasba, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és tegyük vissza főni. Adjuk hozzá a joghurtot is, forraljuk fel újra és még néhány percig lassú tűzön folyamatosan kavargatva főzzük.
  4. Melegen tálaljuk, nyári napokon azonban langyosan a legfinomabb. Tálalás előtt a félretett spárgavégekkel díszítsük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 20342
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A szokásosnál most kicsit lightosabb leves mellett döntöttem, így a tejszínt joghurttal, a vajat pedig olívaolajjal helyettesítettem.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.