Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgakrémleves Baklavaria konyhájából

Spárgakrémleves Baklavaria konyhájából
Spárgakrémleves Baklavaria konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szokásosnál most kicsit lightosabb leves mellett döntöttem, így a tejszínt joghurttal, a vajat pedig olívaolajjal helyettesítettem.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Mossuk, majd hámozzuk meg a spárgákat és kb. 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk fel őket. Néhány spárgavéget (a hegyes végéből) tegyünk félre későbbre. 

  2. Egy nagy edényben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Finoman pároljuk meg  a hagymát, amíg szép üveges nem lesz. Adjuk hozzá a spárgát, szórjuk meg liszttel és pároljuk így néhány percig, majd öntsük rá a zöldséglevet. Kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára a spárgát.

  3. Vegyük le a tűzről, kézi botmixerrel (vagy turmixgépben) pürésítsük a levest, majd szűrjük át egy szűrőn, hogy a rostok ne kerüljenek a levesbe. A leszűrt levest öntsük vissza a lábasba, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és tegyük vissza főni. Adjuk hozzá a joghurtot is, forraljuk fel újra és még néhány percig lassú tűzön folyamatosan kavargatva főzzük.

  4. Melegen tálaljuk, nyári napokon azonban langyosan a legfinomabb. Tálalás előtt a félretett spárgavégekkel díszítsük. 


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 640
elküldve: 8
receptkönyvben: 145
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Baklavaria

Mióta szakács: 2012.09.12.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

joghurtos spárgakrémleves, szerecsendiós spárgakrémleves, krémleves spárgából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

253
zöldspárga 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 1 evőkanál
olívaolaj 2 ek
alaplé 8 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
joghurt 250 ml