Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos sós rudak Glasertől

Sajtos sós rudak Glasertől
Sajtos sós rudak Glasertől
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom ropogtatni való.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat elkeverjük a sóval, paprikával, tejföllel, tojássárgájával, majd hozzákeverjük a kétféle sajtot.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sajtos-vajhoz adjuk, és sima tésztává dolgozzuk.
  3. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 60 percet a hűtőben pihentetjük.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Vékony rudakra vágjuk. Megkenjük a tejszínnel elkavart tojássárgával, majd tetszés szerint megszórjuk mákkal, szezámmal, köménnyel és sóval.
  6. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 107 248
elküldve: 34
receptkönyvben: 738
elkészítve: 55/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, sajtos köményes rúd, sós rudak sajttal és magokkal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Khádi
Jozsó52 / Khádi Tue, 2018-11-20 21:37

Már elég régen lementettem a receptet,ma el is készítettem. Az íze nagyon jó, azonban a sütőpor mennyisége szerintem kevés, legközelebb dupla mennyiséget fogok használni. Szóval, nagy sikere van, a lányom két pofára eszi, mit eszi, zabálja.

kiralylany
kiralylany Tue, 2018-04-03 16:46

Kedves Glaser!
Nagyon köszönöm, nagyon jól sikerültek a sós rudak, mindenki nagyon dícsérte.
Egy része szórás nélkül készült, egy részére oregano került, a maradékra pedig szezámot raktam.
Mindenkinek ajánlani tudom, egyszerű, de nagyszerű.

edit56
VnéEdit / edit56 Wed, 2017-05-03 23:03

Kedves Glaser!Szombaton megsütném,vasárnap is jó lesz?Nem lesz kemény?Szülinapra vinném ,persze nagyobb adagban.Köszönöm a választ.Üdv:Edit.

glaser
Glaser / glaser Thu, 2017-05-04 10:44

Kedves Edit! Nyugodtan megsütheted szombaton, nem kemenyedik meg vasarnapig. Jol zarodo dobozban par napig is elall. Üdv: Maria

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2017-05-08 16:20

Köszönöm szépen Marika.Elkészült a süti.
Nagyon finom,klassz recept.Üdv:Edit.

Incy
Incy Wed, 2015-12-30 21:51

Most lett kész, örülök, mert szépek is lettek meg nagyon fincsik :) köszi a receptet tényleg szupiiii!!!!!

gibu94
Gibu / gibu94 Sun, 2015-11-29 19:44

Nagyon jó recept! :) Parmezánnal isteni, magamtól a hasonló sajtos rudacskába nem jutott volna eszembe belerakni! Kár, hogy nem tudok fényképet csatolni a "műről". Én rövidebbre, olyan 5 cm hosszúra csináltam őket. Meg van a rágcsa recept Szilveszterre :)

dadimami
dadimami Wed, 2015-01-07 14:48

Kedves Glaser!
Szilveszterre megsütöttem a sajtos sós rudacskákat a recepted szerint, mindjárt dupla adaggal indítva, - mivel a felnőtt gyerekeimnek is juttatok belőle - nagyon jól sikerült, bár egy adag a figyelmetlenségem okán kissé túlsült, még jó, hogy nem vészesen, arra rájártam az egyéb grissini és pogácsa sütés közben, mert egy gond van vele, ha az ember elkezdi enni, nem lehet abbahagyni. Egy dobozba "mentettem" belőle későbbre, most már egy hete, de mintha ma sütöttem volna, olyan omlós, de nem száraz.
Szuper jó ez a recept!
üdv: Margó

299
vaj 150 g
0.5 tk
fűszerpaprika 1 tk
tejföl 2 ek
tojássárgája 1 db
parmezán sajt 60 g
sajt 120 g
finomliszt 250 g
sütőpor 0.5 tk
tojássárgája 1 db
főzőtejszín 2 ek
mák 10 g
szezámmag 1 ek
köménymag 1 ek
0 ízlés szerint