Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes sajtos rúd

Sajtkrémes sajtos rúd
Sajtkrémes sajtos rúd
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom kedvenc nassolni valója a sajtos rúd. Nem lehet eleget sütni belőle. Gondoltam, kicsit felturbózom, és ez lett a végeredmény. Mivel elég puha, mintsem omlós, szerintem pogácsaként is megállja a helyét!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1 dl tejet a csipet cukorral és az élesztővel megfuttatjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a vajat, és azt elmorzsoljuk benne. Utána pedig a sajtkrémet, és azt is kicsit eloszlatjuk.
  3. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez, és az egész tojással elkezdjük összegyúrni, közben annyi tejet öntünk hozzá, hogy ne túl lágy egynemű tésztát kapjunk. Majd pihentetjük egy kicsit, hogy jól nyújtható legyen.
  4. Kis ujjnyi vastagra nyújtjuk, lehetőleg szögletes formára. Az egész tetejét lekenjük tojássárgával. Megszórjuk bőven reszelt sajttal. Felcsíkozzuk, 3 centis kis rudakat vágunk belőle. Mi a jó aprót szeretjük :)
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon szép aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 533
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszike2383

Mióta szakács: 2014.02.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos rúd, sajtkrémes rúd kelt tésztából, kelt tésztás sajtkrémes rúd

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bogicacc
bogicacc Fri, 2015-01-02 14:29

Én még felturbóztam egy kis kolbásszal, nem rontotta el! :P

1291
finomliszt 70 dkg
vaj 20 dkg
krémsajt 20 dkg
friss élesztő 3 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
tej 1 dl
cukor 1 csipet
tej 1 dl
cheddar sajt 10 dkg
tojássárgája 1 db