Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rúd Amy-től

Sajtos rúd Amy-től
Sajtos rúd Amy-től
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepekkor vagy csak úgy, nagyon finom kis rágcsa.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz részeket keverjük össze alaposan (lisztek+só). A tejet, cukrot, morzsolt élesztőt egy magas falu bögrében, meleg helyen felfuttatjuk. A margarint, tojássárgát, tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot és a felfutott élesztőt is keverjük bele. Jó alaposan gyúrjuk össze.
  2. A tésztát kettévágjuk. A felét ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a tojásfehérje egy részével, és rászórjuk a reszelt sajtunk felét. Enyhén rányomkodjuk, hogy vágáskor ne potyogjon le a sok sajt.
  3. Derelyevágóval rudacskákat szelünk, és sütőpapíros tepsire helyezzük. (Ne túl közel egymáshoz.) Előmelegített sütőben, alul sütéssel, 160 fokon megsütjük.
  4. Amint kész az első tepsivel, jöhet a másik fele a tésztának, a leírt módon elkészítve. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 885
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos, graham-lisztes, élesztős rudacska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1297
finomliszt 40 dkg
graham-liszt 10 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 70 g
friss élesztő 3 dkg
himalája só 2 ek
tej 1 dl
cukor 1 ek
trappista sajt 30 dkg
tojásfehérje 1 db