r
Nosalty Logó

A legendás sajtos rúd

Timi Poppins
A legendás sajtos rúd
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

tetejére

580
Kalória
20.6g
Fehérje
31.1g
Szénhidrát
41.3g
Zsír
48.5g
Víz
151g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
465.3mg
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 580 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 3478 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 377 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 580 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.8 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10150.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    3141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    4479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    186.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    291 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2131 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 3478 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A krumplit megfőzzük, majd krumplinyomóval pürésítjük.
  2. A négy fő hozzávalót (parmezán, vaj, krumpli, liszt) egy edénybe összeöntjük, sózzuk, és alaposan, kézzel összegyúrjuk. Egy estére a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Másnap a tésztát nyújtódeszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. 1 tojássárgájához hozzáadunk egy kávéskanál őrölt pirospaprikát, majd ezzel megkenjük a tészta felszínét. Ízlés szerint ízesítjük köménymaggal, én úgy szeretem, ha sok van rajta. A trappista sajtot lereszeljük, és végül ezzel is megszórjuk a tésztát. Derelyevágó segítségével rudakat vágunk, én kb. 2 cm*10 cm-eseket formáltam.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 150°C-ra előmelegítjük (hőlégkeveréssel), és a rudakat 20-30 percig sütjük. Fontos folyamatosan figyelni, mert a sajt könnyen odaéghet. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit kihűlni, de akár rögtön fogyaszthatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt az extra sajtos rudat egyik kedves (férfi) kollégám szokta készíteni, mindenki imádja az irodában. Egyszer elkértem tőle a receptet, elkészítettem, és azt hiszem, ezek után is el fogom még készíteni jópárszor. Fenséges, laktató, elegáns. A recept titka, hogy a négy fő hozzávalóból (parmezán, vaj, krumpli, liszt) egyenlő arányban van szükség.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...