Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos sonkával töltött csirkemell

Sajtos sonkával töltött csirkemell
Sajtos sonkával töltött csirkemell
120 perc / előkészület: 70 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véleményem szerint a főzés nem mindig a kész receptek sokaságán múlik, hanem sokkal inkább azon, hogy a fejünkben összeálljon az a kép, hogy mely ízek, fűszerek mivel alkotnának egy egészet.

Ez a recept is így született meg.:D

hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, a csirkemell alján lévő lifegő hússzeletet levágjuk, félretesszük.
  2. Egy éles késsel, tenyerünkkel a vágódeszkára nyomva óvatosan felszúrjuk, arra ügyelve, hogy kellően mély legyen, de ugyanakkor ne szúrjuk át az oldalfalát.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, egy tálba rakva olívaolajat permetezünk rá, majd sózzuk, borsozzuk, csipetnyi kakukkfűvel megszórjuk.
  4. A töltelék: egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet beledobjuk, reszelt fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A sonkaszeleteket apró kis kockákra vágjuk (0,5 x 0,5 cm), belekeverjük, hozzáadunk 2 csipet majoránnát, az előzőekben már elkészített fűszervajba, és 2 percig folyamatos kavargatás mellett összedolgozzuk.  
  6. A kész tölteléket állni hagyjuk 5 percig, azután belereszeljük a sajtot. Az így elkészült tölteléket egy kiskanál vagy ujjaink segítségével nagyon óvatosan a felszúrt csirkemellekbe töltjük. Ha kellőképpen megtöltöttük, most következhet a tökéletes lezárása, ami a következőképpen lehetséges:
  7. A recept elején említett csirkemell aljáról levágott nyesedéket félbevágjuk, és a töltött hús végeibe belenyomjuk, a rozmaringág segítségével átszúrva - töltött húst, illetve a beletett nyesedéket - rögzítjük, hogy sütés közben ne folyhasson ki a töltelékünk.
  8. A töltött húsokat olajspray-vel lefújjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel megszórjuk, a zöldségeket mellé helyezve a sütőbe tesszük.
  9. 180 Celsius fokon 30 percen át, majd ezt követően 10 percig 200 Celsius fokon pirosra sütjük. (Ha légkeveréses a sütőd, akkor a maradék 10 perc nem szükséges)
  10. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 467
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gábor a hobbi séf

Mióta szakács: 2013.01.24.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos füstölt sonkával töltött csirkemell zöldség körettel, töltött csirkemell, zöldségágyon sült töltött csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

886
csirkemell filé 100 dkg
rozmaring 4 szál
cukkini 2 db
sárgarépa 3 db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
sonka 20 dkg
sajt 20 dkg
vaj 15 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint