r
Nosalty Logó

Töltött csirkecomb ahogy Katharosz készíti

Katharosz
Töltött csirkecomb ahogy Katharosz készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

724
Kalória
52.6g
Fehérje
27.3g
Szénhidrát
43.5g
Zsír
287.9g
Víz
539.9g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2894 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    287.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2584 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 724 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    210.4 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    2159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6098.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2523 mg
  • Nátrium
    1926 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10546 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2093 micro
  • Kolin:
    1472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10337 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2456 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    3515 micro
Összesen 2894 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított combokon és a mellen óvatosan fellazítjuk a bőrt, majd sózzuk és borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, közben elkészítjük a tölteléket. A combokat néhány helyen megszurkáljuk egy hegyes késsel a csont mellett. A mellet úgy csontozzuk ki, hogy egyben maradjon a hús és a bőr is rajta.
  2. Kevés olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a durvára reszelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és ételízesítővel, majd a zsírjára sütjük.
  3. Ezután belerakjuk az elkapart májat, és kevergetve pár perc alatt elkészítjük, végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
  4. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomkodott és szétmorzsolt zsömléket, a két db durvára reszelt főtt tojást, a nyers tojást, jól eldolgozzuk, ha szükséges utána ízesítjük.
  5. Ezután a tölteléket óvatosan a bőr alá tömködjük, majd egy zsiradékkal kikent tűzálló tepsibe tesszük.
  6. Kb. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, közben a zsírjával locsolgatjuk, ha nagyon pirulna a teteje, fóliával letakarjuk. Akkor jó, ha a hús finom porhanyós, a teteje pedig szép piros ropogósra sült.
  7. Ízlés szerint tálalhatjuk idény salátával, majonézes salátával stb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Igazi hagyományos étel, melegen vagy hidegen egyaránt nagyon finom. Úgy gondolom, nincs család, ahol ne lenne a kedvencek között, az ízesítése pedig a jó magyar konyhára jellemzően ahány ház, annyi szokás. Én így szoktam.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek