r
Nosalty Logó

Sült csirke gombás töltelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Sült csirke gombás töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2706 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 677 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3640.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 2706 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát tisztítás után apró darabokra vágjuk. Enyhén sós vízben pár percig puhára főzzük, majd tésztaszűrővel kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A főtt tojást szintén apró kockákra vágjuk.
  2. A tejbe beáztatjuk a zsemlét, és jól kinyomkodjuk. A zsemléhez keverjük a az aprított gombát és a főtt tojást. Hozzáadjuk az olajat, a sót, borsot és az egész nyers tojást. (Ha lágy lenne, kevéske zsemlemorzsával szilárdíthatjuk.)
  3. A tölteléket legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.
  4. A csirkecombokat besózzuk, és egy-egy csipet kakukkfüvet szórunk a csontos részéhez. A bőr alá tesszük a tölteléket egy kis kanál segítségével, majd egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a húst, és alufóliával betakarjuk. Aláöntjük a vizet, és előmelegített sütőbe tesszük.
  5. 30 perc elteltével kivesszük a sütőből, és levesszük a fóliát. Meglocsoljuk a hús tetejét a zsiradékkal, és visszatesszük a sütőbe. Szép, piros ropogósra sütjük, és tetszőleges körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 36423
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 26.

Ajánló

A maradék tölteléket ki lehet sütni egy külön serpenyőben, és a hús mellé kínálni. Egy fél áztatott zsemle is elég, de akkor a gombás íz jobban dominál.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült csirke gombás töltelékkel
Lizinka_ 589 recept

Variáció töltött csirkecombra. Könnyű és ízletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?