Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos lapított csirke

Sajtos lapított csirke
Sajtos lapított csirke
100 perc / előkészület: 25 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütés közben nem szükséges locsolgatni a csirkét a sült szafttal, így is omlós, szaftos lesz. A sajtos töltelékhez keverhetünk kb. 100 g pirított mandulapelyhet vagy fenyőmagot is. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét fektessük a mellére, a gerince mellett mindkét oldalon vágjuk szárnyas ollóval a püspökfalattól a nyakáig, majd a gerincét vegyük ki.
  2. A csirkét mossuk meg, majd töröljük szárazra, lapítsuk el, amennyire tudjuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  3. A sajtokat elkeverjük a tojássárgájával, a petrezselyemmel, bazsalikommal és az áttört fokhagymával. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  4. A sajtos masszát egy nyomózsákba kanalazzuk.
  5. Egy fakanál nyelével óvatosan elválasztjuk a csirke bőrét a mellétől egészen addig haladva, amíg csak tudunk. Megtöltjük a sajtos masszával, masszírozva mindenhol, és egyenletesen elosztva a bőr alatt a tölteléket. A csirkét megkenjük a puha vajjal, és hűtőben legalább egy órát pihentetjük.
  6. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsi alját szórjuk meg a rozmaringgal és a kakukkfűvel, a csirkét fektessük a fűszerekre, öntsünk hozzá kb. 50 ml vizet.
  7. Toljuk a tepsit a sütőbe, 30 perc múlva állítsuk a sütőt 180 fokra, és süssük további 45 percet. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a csirkét benne 10 percet pihenni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 373
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos masszával töltött csirke, vajas-sajtos csirke, sütőben sült sajtos csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

933
csirke 1.3 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mozzarella 100 g
camembert sajt 50 g
edami sajt 50 g
krémsajt 150 g
petrezselyem 1 ek
bazsalikom 1 ek
tojássárgája 2 db
fokhagyma 1 gerezd
citromlé 0.5 citromból nyert
vaj 80 g
kakukkfű 0.5 csokor
rozmaring 0.5 csokor
víz 50 ml