r
Nosalty Logó

Májjal és sárgarépával töltött csirkecomb

Ligeti Károly
Májjal és sárgarépával töltött csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

409
Kalória
31.4g
Fehérje
13.3g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
175.4g
Víz
295.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1290 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    1922 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 409 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    251.4 g

Zsír

  • Összesen
    201.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6693.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    2979 mg
  • Nátrium
    2207 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1403.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11818 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2063 micro
  • Kolin:
    1356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10316 micro
  • α-karotin
    5008 micro
  • β-karotin
    15373 micro
  • β-crypt
    289 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    5167 micro
Összesen 3284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. A combokat megtisztítjuk, és egy oldalról fellazítjuk a bőrét, ahova a tölteléket fogjuk tölteni. Ezután besózzuk a húst, és félretesszük.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, a májat elkaparjuk. Vöröshagymát apró kockára vágjuk.
  3. Ha a zsemle átázott, jól kinyomjuk belőle a vizet, és az összes hozzávalóval elkeverjük.
  4. A masszát a combok bőre alá betöltjük, a combok nagyságától függően, tojásnyi tölteléket tegyünk bele.
  5. A maradékot egy tepsi közepére halmozzuk, és a megtöltött combokat köré helyezzük. 1 dl vizet öntünk alá.
  6. Alufóliával lefedjük, és 45 percig 210 fokon sütjük, majd fólia nélkül még 15 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30

Mindig kihívás olyan új ételeket készíteni, amit még nem csináltam, különösen úgy, hogy összerakod a hozzávalókat, betolod a sütőbe, és már csak a végeredménnyel szembesülsz. Igaz, lehet kóstolni a tölteléket mielőtt betöltöd, de megsülve, összesülve csak változik az összhatás. Ez a csirkemájas sárgarépás kakukkfüves töltelék nem igazán különleges, viszont annál finomabb.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek