r
Nosalty Logó

Sajtos-kukoricás szelet parasztburgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Sajtos-kukoricás szelet parasztburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 833 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 4170 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 130 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1505.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 833 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.6 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7526.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    3919 mg
  • Nátrium
    1348 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2015.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1052 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    393 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2434 micro
Összesen 4170 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk.
  2. Lisztbe forgatva kevés olajon elősütjük.
  3. A margarinnal kikent tepsibe terítjük.
  4. Egy tálba belerakjuk a lereszelt sajtok felét, a juhtúrót, a tejfölt, a tejszínt, a fűszereket, és összekeverjük.
  5. Utoljára a kukoricát kavarjuk bele.
  6. Ráöntjük a hússzeletekre.
  7. Tetejére rászórjuk a sajt másik felét.
  8. Sütőbe telsszük, és pirosra sütjük.
  9. A körethez a burgonyát tisztítás után közepes nagyságú kockákra vágjuk, olajban kisütjük.
  10. A vöröshagymát apró kockára vágjuk.
  11. Kevés olajon világosra pirítjuk.
  12. A tűzről levéve hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
  13. Az egészet a kisült burgonyára öntjük, sózzuk, jól összerázogatjuk. Forrón tálaljuk a hússal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10695
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos-kukoricás szelet parasztburgonyával
Olaszné Anci 191 recept

Ehhez a recepthez azért mertem hozzáfogni, mert a sajtot, juhtúrót, kukoricát külön-külön is szeretjük. Gondoltam, semmi rossz nem sülhet ki belőle. Nem csalódtam.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek