r
Nosalty Logó

Sajtkrémes burgonyalepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Sajtkrémes burgonyalepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A burgonyalepényhez

A sajtkrémhez

Összesen 1302 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A burgonyalepényhez

A sajtkrémhez

Összesen 5203 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A burgonyalepényhez

A sajtkrémhez

Összesen 300 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1302 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    358.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    756 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 5203 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

A burgonyalepényhez

A sajtkrémhez

Elkészítés

A burgonyalepényhez

  1. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd megfőzzük. Amikor puhára főtt, leszűrjük, hagyjuk kihűlni,és összetörjük.
  2. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a liszt felét, és jól kidolgozzuk a tésztát. A kidolgozás közben folyamatosan szórjuk bele a maradék lisztet, ameddig a tésztánk összeáll. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a tészta mindvégig lágy, ragadós, denem kell túllisztezni, mert akkor kemény lesz.
  3. Lisztezett gyúródeszkára tesszük a tésztát, és kinyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagságúra. Ezután nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy egyszerűen lisztezett vizes pohárral kiszaggatjuk a formákat a tésztából.
  4. Nekiláthatunk a krém elkészítéséhez. A füstöltcombot (vagy sonkát) apró, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel, majd hozzákeverjük a kockázott combot is. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, és lehetőleg frissen őrölt szerecsendióval, ízlés szerint. A sózásnál vegyük figyelembe, hogy a füstölt hús meglehetősen sós. (Adhatunk még hozzá egy kevés dijoni mustárt, vagy zúzott fokhagymát is, attól még pikánsabb lesz a töltelékünk.)
  5. Akiszaggatott korongok egyik felére kanalazzuk a tölteléket olyan módon, hogy a másik felét ráhajtva széleit le tudjuk nyomkodni, akár a töltött tésztáknál, megakadályozva a töltelék kifolyását a tésztából sütés közben. (Ha tésztánk esetleg több lett, mint amennyi töltelék készült az sem probléma, a kiszaggatott korongokból ragyogó burgonyalepényünk lesz, önállóan is kitűnő sörkorcsolya.)
  6. A betöltött tésztákat forró olajban pirosra sütjük.
  7. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 490
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 35583
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 11.

Ajánló

Ajánlom sör-, és borkorcsolyának.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtkrémes burgonyalepény
Kornél 167 recept

Alapvetően burgonyalepényként készült a tésztarecept, a töltött verzió egy saját ötlet mindössze. A töltelék alkalmas ún. dipping-nek is, ha nem akarunk túl sok időt fecsérelni a töltött tészta elkészítésére. Ez esetben mindössze a kivágott burgonyakorongokat kell megsütni az olajban.

Hozzávalók

A burgonyalepényhez

A sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek