r
Nosalty Logó

Édes mandulaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
cherry41
Édes mandulaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 871 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3483 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 871 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    253.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4035.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    1841 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 3483 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 193 Kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított mandulát szárazon megpirítjuk, majd nem túl apróra törjük.
  2. Összekeverjük a tejet a vaníliás cukokorral és a cukorral, hozáadjuk a fahéjat, lassan felforraljuk, és 20 percig főzzük lassú tűzön.
  3. Simára keverjük a tejszínt az étkezési keményítővel, és a mandulával együtt a leveshez adjuk.
  4. Újból felforraljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3584
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édes mandulaleves
cherry41 7 recept

Ezt a receptet a 2010-es fanny konyhaplussz karácsonyi számában találtam a spanyol ünnepi receptek között. Nagyon finom, édes.

Hozzászólások (2)

jszabi

Spanyolországban vettem mandulatejet, gondolom azzal elkészítve még érdekesebb lehet, bár ez a variáció is nagyon finomnak t?nik! :)

Törölt felhasználó

Maradék, sütibe nem elég mennyiség? mandulából készítettem. Igazán különleges leves lett. Érdemes megvárni amíg kih?l! Nyáron még elkészítem vendégeknek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek