Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes mandulaleves

Édes mandulaleves
Édes mandulaleves
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a 2010-es fanny konyhaplussz karácsonyi számában találtam a spanyol ünnepi receptek között. Nagyon finom, édes.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított mandulát szárazon megpirítjuk, majd nem túl apróra törjük.
  2. Összekeverjük a tejet a vaníliás cukokorral és a cukorral, hozáadjuk a fahéjat, lassan felforraljuk, és 20 percig főzzük lassú tűzön.
  3. Simára keverjük a tejszínt az étkezési keményítővel, és a mandulával együtt a leveshez adjuk.
  4. Újból felforraljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 256
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

cherry41

Mióta szakács: 2011.09.26.
7 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Sopa de almendras, spanyol mandulaleves, tejszínes mandulás leves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2013-05-05 10:23

Maradék, sütibe nem elég mennyiségű mandulából készítettem. Igazán különleges leves lett. Érdemes megvárni amíg kihűl! Nyáron még elkészítem vendégeknek.

jszabi
jszabi Wed, 2012-12-26 10:07

Spanyolországban vettem mandulatejet, gondolom azzal elkészítve még érdekesebb lehet, bár ez a variáció is nagyon finomnak tűnik! :)

871
mandula 15 dkg
tej 1 l
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 5 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
fahéjrúd 1 db